zondag 5 januari 2020

Inktvis, Donau, noodles




Eerst die inktvis maar


Hierboven een pijlinktvis
Calamaro in het Italiaans

Maar pas op
Volgende plaatje: een totano
Minder pijlvormig lijf
Grotere kop en tentakels
Steviger vlees
Zie het verschil hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)

Calamari
Met spaghetti
Met gnocchi
Gevuld

Totani
Met vermicelli en zeevruchten in een soepje
In tomatensaus met aardappelen
In tomatensaus met bonen
Steviger vlees dus inderdaad




Links


Noodles

Wiki List of Noodles zie hier

Wiki List of Noodle Dishes zie hier

Wiki Fried Noodles zie hier



Streeckgenoten

Ach, de vagoterische slager wordt teruggepackt

Zie hier

Veel marcketing van AH stinckt, maar dit is prima spul voor zover ick het proefde



Kool

Wiki List of Cabbage Dishes

Zie hier





Twee menukaarten


Sjieke Donau cruise

Hand Chopped Beef Tartar
truffle mayonnaise
Chopped, ja, zo hoort het, niet gemalen

Garden Greens
artichoke hearts and jalapeno vinaigrette

Stuffed Pork Tenderloin with Parma Ham, Basil and Parmesan
barolo sauce, spinach leaves
roasted tomato gnocchi
Tomato gnocchi? Dat kan niet anders zijn dan met tomatensaus

Pan Fried Fillet of Catfish
lemon sauce, zucchini rosette
saffron risotto
Meerval

Chocolate Charlotte
grand marnier sauce



Prinsenhof Groningen

Coquille
coquille - zee-egel - duindoorn - avocado
Zee-egel prachtig, maar duindoorn erbij? Van duindoorn is enkel de azijn (erg) lekker

Boleet
vegetarisch
boleet  - artisjok - chocolade - walnoot
Flikker op met je chocolade!

Rund
runder tartaar - foie - ponzu - watermeloen

Oesters
Geay oesters no. 3 - half dozijn
Ik eet liever platte oesters, als ik ze koud eet dan dus, maar deze moet ik toch eens gaan proeven

Duif
duif - bulgur - blauwe bes - kaviaar
Flikker op met je bulgur!

Rund
shortrib - foie - dashi - kool

Biet
vegetarisch
biet - zoethout - crème fraîche - borsjt
Flikker op met je zoethout!

Eend
eendenborst - honing - koolrabi - miso
Flikker op met je koolrabi!
Koolrabi met miso...






Rilette


Die kop komt hier vandaan

"La rillette, c’est comme l’érection"

Toe maar



O ja!

Nog een link

Green egg en pizza zie hier



En O ja!

Wat wordt Vreten! veel gedownload!

Zie als je het nog niet kent hoe Dikke Mossel en consorten in de luren gelegd werden hier (PDF in je downloadmap)