Inkopen Midden-Oosters spul vandaag
Rode dadels
Is zo'n beetje hetzelfde idee als die lichtgele
De rode krokant en fris, die donkere zacht en zoet geworden
Vegetarisch gelul uit de Volkskrant
"Marouska Metz laat zien hoe een kok ook de blik bevredigt" staat er als kop boven
Nepchinees Pay-Uun Hiu ontdekt haar culinaire aanstellerij-foto's had er ook kunnen staan
Dat je soep op brede platte borden moet opdienen
"Dan koelt hij sneller af"
Dat je aan een taart moet kunnen zien wat erin zit
"Een plak geroosterde kool is een grappige referentie aan vlees"
Dat je een pizza niet hoog moet opbouwen (goh!)
"Als je vruchtenijs maakt moet je het serveren in de schillen van de vruchten"
Dat die Metz zich verheugt een puntje van een koekje af te kunnen bijten en dat dat koekje dan toch heel blijft, Godsammekrake wat een trut
En het gaat allemaal over visueel en esthetisch, maar over smaak natuurlijk weer geen woord...
Indiaas product, maar wordt gegeten in het Midden-Oosten
Weken, dubbeldoppen
Koken kapot
En ze morrelt verder, de nepchinees
Test alcoholvrije mousserende wijnen
"Plop of flop", tsjongejonge...
Hoe stroopwafels gemaakt worden
Precies zoals ze het op de markt doen
Maar niemand daar ooit weet hoe het moet
Langwerpige flap deeg dubbelklappen
In het ijzer en bakken
Eruit en splitsen met een paletmes
Dat mes wordt dan warm, en als je het dan in een pot stroop steekt blijft en niet teveel stroop aan hangen maar precies goed
Paletmes schoonvegen tussen de twee wafelhelften
Over helder en troebel sap
"Sappelsap", God kolere...
In het panel Albert Schulp
En wat proeven ze: appelsap van Schulp
"Grote grijns op zijn gezicht als hij zijn eigen product herkent"
Flikker op met je nep panels
Pascal Jalhay
(Die ik bij Mangiare enorm bij de neus nam!)
Vegetarisch Indonesisch
"Mijn ideaal is dat chefs hun technieken - zoals Frans moleculair, of Noord-Afrikaans - toepassen op de Indische keuken"
Als het mij maar bespaard blijft!
"Pas sinds kort zijn er in Nederland ook topkoks die een nasi goreng op de kaart zetten"
Kan je nog kwaken kwaak dan mee
"In de betere restaurants moet het ook wat minder, omdat er vaak dure wijnen worden geschonken die niet overruled moeten worden"
Iemand die zoiets zegt hoort in de gracht gestampt te worden
"Gedeconstrueerde sajoer lodeh"
"Gepureerde sajoer boontje, ingevroren in de vorm van een klompje"
God wat een lul...
Die nepchinees weer aan het woord
Eieren Aurora
Een werkelijk totaal nergens op slaand recept
Je moet een roux maken en daar tomaat door werken, sic
En daar hoort geen melk in maar bouillon (maar "dan heet het espagnole saus" de onnozele regenworm)
"Snij de eieren in plakjes", het idee...
Dat gansettes Italiaanse pasta is...
En die pasta dan combineren met avocado en komkommer...
Ook Janneke Vreugdeloos komt voorbij
D'r nieuwe groentenboek
("Volgende keer blaas ik jou weer in je reet" mailde Janneke)
"Bimi aglio olio", hoe krijg je het verzonnen...
Noten: lees sesam
Een bouillon recept, vegetarisch, waarvan je enkel en alleen kan zeggen Wat heeft dit in 's Heerennaam met bouillon te maken?
"Noedelsalade met pindadressing"
Foto van laksa met een drol erop
"mungbonenmie, glesnoedels"
Dat heet laksa dus
Dan de kookinstructie ervoor
Ik zou zeggen Hou eens vier soorten naast mekaar, en zie dat de bereiding enorm van elkaar kan verschillen
Weken of niet
Alleen in kokend water, of ook koken
Als koken hoe lang koken...
En chili-olie erdoor
Ook zo enorm popi