woensdag 15 januari 2020

Dat is kras!



Vandaag foto's van Afrikaanse inkopen
Hierin zit Spaanse peper, gember, haring, garnalen, tomaten, ui en olie
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)



Een hoop gedoe over Michelinsterren dezer dagen, voornamelijk totaal oninteressant gedoe
(Als je enkel al de namen van de nieuwe sterrenrestaurants ziet, dan weet je dat je nog voor geen goud in meer dan de helft ooit zal willen eten)

En in ene zie ik een knipsel liggen
Culinair op topniveau
Inclusief diner in een restaurant met Michelinster
Hotelovernachting en ontbijt
Boek op Kras!

Vijf restaurants te boeken
Nou, daar gaan we eens kijken
Het knipsel al wat ouder maar ze hebben allemaal hun ster nog



Couscous van cassave, maniok


Posthoorn

Monnickendam


(Ik meld van alle restaurantkaarten hier wat me wel (!) en wat me niet (...) bevalt)


Sliptong, Schillerlocken!

Tonijn, koolraap...

Zwezerik, topinamboer...

Wilde eend, cantharellen!

Griet, paling!

Zeeduivel, zandwortel whatever that may be...



Die kippenblokjes: pakketjes formaat half blokje
Daarin twee kwart blokjes
Erg zout, maar ja, die negers die zweten wat af
Verder niks speciaals


De Zwaan

Etten-Leur


Mango-kombucha...

Coquille, nitro-grapefruit...

Tonijn, sesam-kaviaar...

Bloemkool, koffie-kombucha...

Hert, gefermenteerde bramen...

Snoekbaars, baconaise...

Kazen, kletzenbrood...


Ga 't zelf vreten!



Okra poeder
Gemalen gedroogde okra dus


Wolfslaar

Breda


Een volkomen onbegrijpelijke kaart, naast twee harses zonder petje op maar wel met hun kop over de pannen gebogen

"Ganzenlever & Nagelhout Terrine Oerbiet Ingedroogde druiven Umeboshi"...

"Pompoen Hazelnoot Knolle van Landgoed Wolfslaar Vikingzout Boksoi"...
(Knolle geen schrijffout, niet van mij althans)

"Tarbot Gebakken Longhaas Shiitake Struikselderij Aardpeer"...

Verder fazant met foelie... Rund met steranijs...




Wollerich

Sint Oederode


Tot nu toe was alles € 99,- deze is een tientje duurder en de volgende nóg een tientje duurder

Het bekende verhaal van tegenwoordig, en zoals je ook al hierboven zag

Er moet altijd iets raars bij
Kijk ons eens!

Coquilles met daikon...

Tarbot met kervelwortel...

Patrijs met eikhaaspaddenstoel...

Hazenrug, jus van pippali...
(Jus van zwarte peper dus)

Citroenverbena, watermeloenradijs...


Wat zag ik hier en ook bij die vorige?
Trends!
Bloedworst, oerbiet en umeboshi, bien étonnés

In de marketing zeggen ze Beter goed gejat dan slecht verzonnen
Hier is het meer Beter slecht gejat dan slecht verzonnen



Pepers uit Togo
Wat doet die kleuter daar links op dat etiket?



Ratatouille Food and Wine

Haarlem

(Mooi spul maar wel een shitmaam....)


Platte oesters!

Ganzenlever met tamarillo!

Snoekbaars met kervelknot...

Griet met witte bonen!

Ravioli met taleggio!

Patrijs met zuurkool, prima, maar met ook peer...

Banaan-yuzu ijs!



Witte penja peper
Vulkanische grond
Je hebt ook zwarte maar die heet rode