Rijst met Adamant creeper rice mix
Met octopus, en tomatensaus met gember
Surinaamse tomatensaus dus
Ik heb een heel stel van die Indiase rice mixen gekregen
Naast het hoofdingrediënt (zie voor deze rice mix hier; alle links hier openen in een nieuw venster) zit er altijd wat linzenmeel in, Asa foetida, zout en cayenne
Gebruik:
Olie, ui, knof...
Dat spul...
Gekookte rijst erdoor werken
Deze heeft een heel mooi frisse smaak
Kippenbouillon maken
Pindaolie, ui, knof (flink wat van dit spul)
Een deel ervan + gemberwortel...
Tomaatstukken...
Kippenbouillon...
Inkoken
P/z
Een deel ervan gebruiken om er gekookte octopus in op te bakken
Rijst koken en verwerken met die mix zoals boven met het derde deel van die pindaolie etc.
Lemon rice
Met Koya tofu, paprika en paprikasaus
(Koya: gevriesdroogde tofu)
Zie die mix, Aachi masala lemon rice, hier
Ook weer heerlijk fris
Koya onder stromend water steeds uitknijpen tot het water wat eruit komt helder is
Goed uitknijpen op het laatst
Blokjes snijden en sauteren in een droge pan
Pindaolie, paprika sauteren, uit de pan
Pindaolie, ui, knof (redelijk wat spul maken)...
In de helft peterselie bakken en dan zoete ajvar, Turkse paprikapasta, meebakken
Het tweede deel daar werk je die rixe mix doorheen
Rijst koken etc.
Rijst door die rice mix, met de koya en de paprika
Ik heb die Koya tofu nóg een keer gemaakt
Met gewone witte rijst, basmati
Sugar snaps sauteren
Garen in bouillon
Op smaak met Ponzu, Japanse soy met citrussap
Rijst met Amla rice mix
En zalm en witlof
Amla: zie hier
Alweer een mooie frisse smaak
Witlof roerbakken in ghee
Op smaak met balsamico
Rijst koken
Pindaolie, ui, knof...
Die mix
Rijst erdoor werken...
Ondertussen de zalm bakken
Die zalm met die witlof, dat is heel klassiek Engels
Kip tteokbokki
Met tteok dus
Zie hier
Tteok (ik heb het over verse) een half uur in koud water
Kip bruinen in rijstkafolie
Garen met kippenbouillon erbij, waarin rauwe knof en sjalot
De handel op smaak met Koreaanse soy, gochujang (zie hier), gochugaru (zie hier; enorm lekker spul, niet erg scherp), palmsuiker, Corn syrup, Koreaanse fish sauce (pas op dat je niet de pikante gebruikt)
Rice cakes erin sudderen tot ze zacht zijn
Shiso en tauge erdoor
Serveer met geroosterd sesamzaad erover