Corne de gatte
Erg lekker; Jumbo
Altijd in de schil koken
Met Filet mignon en mini champignons
En roomsaus met gochugaru
Zie dat spul hier (alle links in een nieuw venster)
Kost geen ruk bij de betere toko
(Tip: toko's in universiteitssteden: Japans en Koreaans spul)
Kost geen ruk bij de betere toko
(Tip: toko's in universiteitssteden: Japans en Koreaans spul)
Zie het recept hier
Scroll wat
Ik weet niet wat het is, maar ik kondigde de derde aflevering van deze serie aan als "de laatste", en de vierde ook...
Dat is dus niet zo
Zie die vierde post hier
Daar meteen ook een link naar de eerste aflevering...
Reibekuchen
Limburg
Voor als je met Carnaval teveel bier op hebt
Rasp aardappelen boven een zeef, laat ze goed uitlekken, dep ook droog en knijp uit in een doek
Werk er op een kilo aardappelen een klein ei door en (liefst boekweit)bloem met p/z erdoor, tot je er een plak van kunt vormen
Bak ze aan beide kanten bruin in boter of olie, of frituur ze
Variaties
Rasp een normaal grote ui op een kilo aardappelen erdoor
Eet met appelstroop
Meer ei erdoor, en dan ook zure room
En meer bloem dan dus
Mini champignons
Potato chips
Snij of schaaf grote aardappelen, geschikt om te frituren, in dunne plakjes
Varieer eerst wat met de dikte; per aardappelsoort kan het resultaat nogal verschillen
Denk zeker niet dat ze flinterdun móeten zijn
Was de plakjes in stromend niet te koud water tot ze geen zetmeel meer afgeven
Dep ze goed droog tussen twee handdoeken
Frituur ze op 170 graden tot goudgeel
Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout
Een fraai dooraderde Filet mignon
Perkedel
Lees: frikadel
Een pond aardappelen in de schil koken, pellen, prakken
Werk er flink uitgelekte gesauteerde sjalotten door
Z/p en nootmuskaat
Meng er goed fijn gehakte lente-ui, geperste knof en goed fijn gehakt selderijblad door
Kneed er 250 gram gehakt door, 2/3 mager rund 1/3 vet varkens
Werk er een ei en een eiwit door
Balletjes, platdrukken, bakken
Serveer met Nasi kuning, en Buncis kecap (boontjes ketjap, sperzie sambal ketjap dus)
Roomsaus met gochugaru
Het moet nog wat trekken
Dan wordt de saus mooi rood en lekker
Het moet nog wat trekken
Dan wordt de saus mooi rood en lekker
Pommes Anna
Snij geschilde vastkokende aardappelen op de mandoline, op 3 millimeter
Leg een enkele laag, dakpansgewijs in het rond werkend, in een ronde beboterde ovenschaal
Kwast in met gesmolten gezouten boter, bestrooi met iets witte peper en beleg met de volgende laag
Enzovoorts
Bak op 190 graden tot mooi bruin
Zie de volgende aflevering hier
Die kleur heeft wel wat
En het smaakt minstens zo mooi als groene pepersaus
O ja!
Iets kopen bij Bol
Bevalt niet
Review
Enkel iets negatiefs aanklikken
En dan kan je wat je ook maar wilt als profielnaam invullen
4g&!yd¢ñ?°-¾w35gß]¦bk probeerde ik
"Deze profielnaam is al in gebruik"
Zo kennen we de eigenaar AH weer...
AH dat is, net als Bol, heel veel fantastische verhalen
Maar als je goed kunt kijken dan zie je "Eerst de poen, dan de klant"
Jumbo, dat is net als Coolblue
Eerst de klant, dan de poen
Vleesfond AH (runder hebben ze niet)
Hoofdingrediënt: "Varkensgelatine"
Lees: varkensvet
Runderfond Jumbo
Hoofdingrediënt: "Bouillon getrokken van rundvlees en groente"
En Godverdomme ook nog 40% goedkoper ook!