Vandaag foto's van Aziatische inkopen
Koenjit
Ik gebruik het vers of gemalen
Niks gedroogde "vers" raspen
Sta je 10 minuten te raspen en dan heb je nog niks
Met de Microplane hoor!
beans
beans
the
magical food
the
more you eat
the
more you toot
the
more you toot
the
better you feel
so
eat your beans
at
every meal
Boonvormig ook nog!
Kapucijnersoep
Week kapucijners met flink water, ongeveer 18 uur
Breng ze langzaam aan de kook met twee plakken zuurkoolspek per persoon, met het zwoerd van het spek en met een half bouillonblokje
Giet er, als het water kookt, een scheut koud water bij en herhaal dat nog een keer
Dan worden de bonen bloemiger
Bak in zonnebloemolie ui aan, iets later flink prei en weer iets later knof
Kruid met geplet korianderzaad, idem komijn en idem piment; voeg wat laurier toe en rasp er wat laos en nootmuskaat over
Doe er per persoon een kruidnagel bij
Roer om en giet er de bonen en het kookwater bij
Het spek gaat er ook bij maar wordt eerst in blokjes gesneden
Breng aan de kook, zet het vuur uit en laat 24 uur staan
Breng langzaam aan de kook
Zie hier hoe je het gebruikt; ff scrollen
(Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Cassoulet
Witte bonen-stoofpot
Een beroemd Frans gerecht
Week en kook witte bonen half gaar en bewaar het kookvocht
Gebruikt gewone; niet die kleine Coco of die grote Soissons
Bak blokjes vet spek (hard rugvet) krokant in een braadpan die in de oven kan, in ietsje olie; haal ze uit de pan
Bak in het vet van de spekblokjes stukken doorregen spek (drie bij drie centimeter ongeveer) en verse worst enigszins aan
Haal uit de pan
Bak in de pan grof gesneden ui aan, even later met grof gesneden knof
Laat even staan, af en toe omroerend, en voeg dan wat grof gesneden tomaat toe
Roer even om en prak enigszins
Voeg de bonen en het vlees toe, de worst in grove stukken gesneden
Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, gebroken piment, p/z
Voeg zoveel kookvocht van de bonen toe als nodig voor een stoofschotel
Zet de pan met deksel erop drie kwartier in een oven op 160°
Haal de deksel van de pan en laat nog 20 minuten in de oven staan
Ik moet 10 minuten wachten bij elk plaatje wat ik upload dus zoek het maar uit