zondag 15 december 2019

Alweer beanz!



Vandaag foto's van Aziatische inkopen
Koenjit
Ik gebruik het vers of gemalen
Niks gedroogde "vers" raspen
Sta je 10 minuten te raspen en dan heb je nog niks
Met de Microplane hoor!



beans beans

the magical food

the more you eat

the more you toot

the more you toot

the better you feel

so eat your beans

at every meal



Boonvormig ook nog!



Kapucijnersoep


Week kapucijners met flink water, ongeveer 18 uur

Breng ze langzaam aan de kook met twee plakken zuurkoolspek per persoon, met het zwoerd van het spek en met een half bouillonblokje

Giet er, als het water kookt, een scheut koud water bij en herhaal dat nog een keer
Dan worden de bonen bloemiger

Bak in zonnebloemolie ui aan, iets later flink prei en weer iets later knof

Kruid met geplet korianderzaad, idem komijn en idem piment; voeg wat laurier toe en rasp er wat laos en nootmuskaat over
Doe er per persoon een kruidnagel bij

Roer om en giet er de bonen en het kookwater bij
Het spek gaat er ook bij maar wordt eerst in blokjes gesneden

Breng aan de kook, zet het vuur uit en laat 24 uur staan

Breng langzaam aan de kook



Zie hier hoe je het gebruikt; ff scrollen
(Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)



Cassoulet

Witte bonen-stoofpot


Een beroemd Frans gerecht


Week en kook witte bonen half gaar en bewaar het kookvocht
Gebruikt gewone; niet die kleine Coco of die grote Soissons

Bak blokjes vet spek (hard rugvet) krokant in een braadpan die in de oven kan, in ietsje olie; haal ze uit de pan

Bak in het vet van de spekblokjes stukken doorregen spek (drie bij drie centimeter ongeveer) en verse worst enigszins aan

Haal uit de pan

Bak in de pan grof gesneden ui aan, even later met grof gesneden knof

Laat even staan, af en toe omroerend, en voeg dan wat grof gesneden tomaat toe

Roer even om en prak enigszins

Voeg de bonen en het vlees toe, de worst in grove stukken gesneden

Kruid met laurier, tijm, kruidnagel, gebroken piment, p/z

Voeg zoveel kookvocht van de bonen toe als nodig voor een stoofschotel

Zet de pan met deksel erop drie kwartier in een oven op 160°

Haal de deksel van de pan en laat nog 20 minuten in de oven staan




Ik moet 10 minuten wachten bij elk plaatje wat ik upload dus zoek het maar uit