zondag 1 december 2019

Geen patatten, eindelijk





En ook geen rijst of pasta of bonen...

Veel chausson en pizza deze keer



Chausson met shishito en suçuk


Suçuk schijfjes uitbakken in iets olijfolie
Vet afgieten (bewaren om eieren in te bakken), uit de pan

Shishito (zie hier; alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster) in stukjes
Sauteren in wat van de suçuk olie, en uit de pan

Olijfolie, ui, knof, peterselie...

Tomatenprut, rode wijn, groene kruiden, stukjes zwarte olijven (droge soort)...

Goed inkoken
Proef op p/z; Worcestershire? Wat Oxo of zo?

Shishito en stukjes worst erdoor

Chausson maken (zie boven) en in de oven op de pizzasteen




Pizza knofworst en zoete ui


Zoete ui stoven met flink boter, lang, langzaam, met deksel

Na een half uur rode wijn en knof erbij, wat tomatenpuree, p/z, Oxo, wat jalapeño, en zonder deksel heel zachtjes verder stoven

Deeg voor de helft beleggen met knofworst (randen vrijlaten)
Dichtklappen
Beleggen met knofworst (randen vrijlaten)

De ui erop 

In de oven op de steen




Papadum

Met tempeh ketjap en courget

Een prima product, die tempeh, en het scheelt een hoop gekloot


Pinda-olie, tempeh sauteren, uit de pan

Courgetschijven idem

Pinda-olie, ui, knof, pepertje...
Verse koenjit (schijfjes)...
Bouillon gemaakt met doënjang (zie hier) erbij

Papadum frituren

Courget en tempeh warmen in de saus




Chausson als Macedonische pizza uitgevoerd


Die grote lange lichtgroene milde pepers 12 uur op pekel (60 gram zout/liter)

Helft pekel afgieten, en aanvullen met witte wijnazijn

Een paar dagen laten staan

Tijdens het hele proces de pepers steeds ónder de vloeistof!

Pepers eruit, kop eraf, uitlekken
Opensnijden, uithalen
Door de olijfolie

Olijfolie, ui, knof, peterselie

Deeg, ui, kaas (oude Beemster), pepers

Oven (op steen)




MijPizza

Voor in diepvries

Voor na bepaalde avonden


Champignons uit pot uitlekken
Vooral geen verse gebruiken

Ontbijtspek aanbakken
Stukjes van knippen
(Slager; niet die flauwekul rondjes uit de super; laat wat dikker snijden)

Champignons sauteren in olijfolie en uit de pan

Gele ui en flink knofstukjes sauteren in olijfolie
Uit de pan

Tomatenprut (Mutti!) en blikje chipotle versauzen

Deeg daarmee bedekken

Uien erop

Champignons erop

Geraspte kaas (weer oude Beemster)

Spek

Oven (op de steen)