Allerhande
En de plaatjes vandaag:
Allerhande zorgvuldig ongeschoren types
Er stonden er 25 in...
Vego
Dat is op zijn retour, zo meldde ik al
Gelukkig trouwens
Ooit een vego met gevoel voor humor ontmoet?
(Voor alle duidelijkheid: niet enkel vlees, niet enkel vego, maar variatie, dat is je ware eetgenot)
Je zag het in de Allerhande goed bij de hoofdgerechten, en ietsje minder bij de voorgerechten
Voorgerechten
Twee garnalen, twee zalm, twee coquilles, twee carpaccio waarvan een vego, twee soep waarvan een vego, twee pasteitjes waarvan een vego
3 op 12
Hoofdgerechten
Twee kalkoen, twee varkenshaas, twee bief, twee Wellington waarvan een vego (dat bedoel ik met dat geen gevoel voor humor), twee wild, twee vis, twee stoof waarvan een vego, twee rollade waarvan een vego (pompoenrollade, wat dacht u anders... die Wellington ook trouwens)
3 op 14
Producten
Vierkleuren zoete-aardappeltaart
Slaverrijker
Ff nadenken
Koelverse coquilles
Mooi!
Jammer alleen dat ze nergens te krijgen waren
Eendenborst ("wild") met pastinaakpuree en Arabische kruiden
En alsof je bij AH baharat, rozenharissa en sumak kunt kopen...
Pommes duchesse met kaas en tapenade erdoor
Gelul
"lange slierten (noedels) van winterpeen"
Ossenstaart vier uur laten trekken
Zeven, ja
"Klassiek pasteitje met kippenragout" (ragoût, ja)
Met vadouvan
Klassiek...
"Dek af met aluminiumfolie en rooster gaar"
Stoof gaar heet dat
Champignon-roomsaus met medium sherry erdoor
Beef Wellington met bieslook en peterselie erin
En een kletsverhaal over hoe je die Duxelles moet maken
Dat eendenborst en lambsrack in de sectie wild thuishoort
Dat eendenborst koud moet zijn als je het gaat bakken
Meringues met maizena maken
Wijnsteenzuur, ja
Goed
Dat is altijd simpel en leuk:
Bladerdeegplakje in vieren
Eentje in een muffinvorm, de volgende ongeveer 11° gedraaid erop en zo nog twee keer
16-puntige ster
Vullen, en de uitstekende rand erover vouwen
Vergelijkbaar en ook mooi:
Bladerdeegplakje beleggen met iets in het midden
Vier hoeken naar binnen vouwen zodat het bijna dicht is, op een kruisvormige spleet na (no pun intended)
Kaasfondue met Poire Williams ipv Kirsch
Linda de Mol
Côte de boeuf (de bœuf, ja)
Met zwarte-knoflookboter
Veel mooie taarten zelf maken
Net als in het blaadje van de Superunie-winkels
Gekwaak
Jan Versteegh
Heeft "sinds kort een serieuze Le-Creuset pan"
"Scholrolletjes met zalm, dat is erg klassiek"
Al dat "wild", hert en ree en haas en fazant, zonder dat je ook maar ooit één schot of schoteffect ziet
"carpaccio rollade"
Isa Hoes ("met dochter Vlinder") neemt op Kerstmis gezellig "met de hele familie alle jaarhoroscopen door"
"Glühwein en erwtensoep, en op Tweede Kerstdag halen we Chinees"
Irene Moors
(Het kerstgevoel van flapdrol Robert ten Brink gaan we maar beter met de mantel der liefde bedekken...)
Verder
Die bladzijden die er als normale receptpagina's uitzien, maar AH advertorials zijn
Staat er bol van
Exact hetzelfde in de Volkskrant online
O ja!
Vandaag is de enige dag van het jaar dat in Spaanse en Portugese en Italiaanse dorpjes de winkeltjes aan het eind van de middag níet opengaan