woensdag 4 december 2019

Volkskrant kerstmenu's (1)



Vandaag wat foto's van inkopen
Achterhoekse theebeschuit, erg lekker
(Bij sommige AH's)
Zoete hardbroodjes, erg lekker
(Bij sommige Jumbo's)
Beide producten zijn van dezelfde fabrikant
als Wieringa's knappertjes, erg lekker,
en Hollandia matze, ook lekker



Kerstmenu's in de Volkskrant dus

Zie hier

(Alle links hier openen in en nieuw tabblad of venster)
(Sla die link even ergens op, want je gaat van die waarschuwingen krijgen, van dat je al teveel artikelen gratis gelezen hebt; dan ga je gewoon verder in een andere browser)(ja, of je installeert de Web Developer Toolbar, en je klikt in het menu onder Cookies op Delete Domain Cookies, en dan kan je weer verder...)

En dat zie je steeds vaker in de Volkskrant: een fraaie titel en daarachter een compilatie van uit de mottenballen gehaalde artikelen

Dit verhaal is van vorig jaar, en linkt erin naar nóg oudere zaken



Dat zijn dus geen pepernoten, ja!


De eerste link

"Kerstdiner zoals het heurt"
  
is van de -gelukkig ondertussen geëclipseerde- Lies Leunissen

Zie hier

2014...


De cocktail vies vet met room én mayo ("of halvanaise", sic...)

Het konijn recept is ook drie keer niks; veel azijn, geen wijn; nep zoervleisch; ik weet wel dat ze zoervleisch ook met konijn maken, maar niet zó; en trouwens konijn met de kerst hoort met pruimedanten en bruine Leffe

"Pommes DuChesse"; "Pommes duchesse" ja!
Ongetwijfeld opgegroeid in een steuntrekkersgezin en ondertussen omhooggevallen

Bij het lezen van het dessert hoor je de bekrompen burgerlijkheid door de culinaire vloer zakken



Pepernoten!


O Jezus Gristus

Het volgende kerstmenu is van Otto Kleynejan...

Kolere...

Have yourself a merry British Christmas

Zie hier

2016...


Yorkshire Pudding
Een werkelijk nergens op slaand kletsrecept
Eendenvet, sic! En waar is die loeihete oven??
Zie een goed recept op dit blog hier (ff scrollen)

En alsof spruitjes met kastanjepuree Engels is...
En trouwens: dat eet je bij fazant, ja!
En de volkomen idiootheid: de kastanjes vervangen door cashewnoten...

En dan een nergens op slaand recept voor Potted shrimps...
Zie dit blog hier (ff scrollen)
Niks foelie! Die gebruikt gemalen foelie! Tsjongejonge... Foelie gebruik je (heel!) bij stoven en koken...
En ansjovis erdoor ja! Niks "zout"...

Die pastinaak zullen we maar met de mantel der liefde bedekken

En die Christmas pudding, die maak je minstens drie maanden van te voren, ja!


Zie de volgende aflevering hier



AH
Mwah