Foto's vandaag:
Chausson met suçuk en shishito
Chausson met suçuk en shishito
Zie het recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Knof!!!
Zeebaars uit de oven
Baskisch
Kerst-gerecht
Met zeebaars bedoel ik hier die goudkleurige vis, die vrij "hoog" is; niet zo langwerpig dus
Maar het kan ook met andere soorten niet té langwerpige zeevis, zoals (Red) snapper
Ontschub deze vissen niet maar eet ze "van het vel af"
Wrijf de uitgehaalde en schoongemaakte vis van binnen en van buiten in met olijfolie
Stop geplette knoflooktenen in de buikholte
Maak diagonaal aan één zijde van de vis drie redelijk diepe inkervingen, van kopkant naar staartkant
Kop links: van linksboven naar rechtsonder dan dus
Leg de vis in een braadslede (inkepingen boven) en steek een niet te dun citroenpartje in elke snede
Bak in een hete oven
Bedruip af en toe met wat olijfolie
Suçuk
Gambas met druivenchutney
Laat niet te dunne plakjes knof langzaam en lang sudderen in heel goede olijfolie, op heel laag vuur
Schep de knofjes eruit
Gril ongepelde gambas, bestreken met de olijfolie
Bestrooi ze met zeezout en decoreer ze met de schijfjes knof
Serveer met warme druivenchutney
(Maak als elke andere chutney, met rode druiven, en gebruik als zoet Turkse druivenstroop, pekmez)
Kachkéis
Luxemburg
Door bekenden die Kachkéis ("kookkaas") uit Luxemburg laten meebrengen, en dat niet zó eten
Met Harzer Schmelzkäse kan het ook
In een goed met knof ingewreven sauspannetje stukjes kaas in een scheutje water laten smelten
Eigeel erdoor roeren en op toast eten
In Luxemburg is het een ontbijt-gerecht
(Als je het laat stollen, wat heb je dan? Juist. Smeerkaas.)
Croutons
Eerst gewone
Snij droog witbrood (casino) in blokjes
Roerbak ze in hete boter of olijfolie (of half half!) tot ze goudbruin zijn
Laat uitlekken op keukenpapier
Knoflook croutons
Bak eerst zachtjes en heel langzaam dikke knofschijfjes uit in die boter of die olie of die 50/50
Et cetera
O ja!
Steeds maar weer nieuwe bezoekers hier
Bezoekersaantal stijgt maar door
Ik móet dus voor die nieuwe bezoekers de download van Vreten! melden
Hoe Petra Mossel, pardon, Possel, en haar companen van Mangiare een ontzagwekkend culinair oor werd aangenaaid!
Download de schitterend vormgegeven PDF van Uitgeverij ViesLekker hier!
(Gaat naar je downloadmap)