Vandaag foto's van Spätzle met spek en spaddestoelen
Zie het recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Zie de eerste aflevering hier
Zie
het kerstmenu van Yvette van Boven
aka Yvet Retteketet aka Het Kokkerellende Nijlpaard
hier
Ierse oesters met jalapeñosaus
En waar halen we die Ierse oesters, kwaaksteel?
Op de eerste plaats een enorm flauwekul recept
Verder moet Yvet aan een brilletje
"het scharnier, dat is het punt waar de twee schelpen aan elkaar zitten. Soms moet u daar even naar zoeken."
"Glij langs de rand van de schelp. Kantel het mes daarna zodat de schelp openklapt."
En hoe zou die oester open kunnen klappen als de sluitspier niet doorgesneden is ("langs de rand van de schelp")?
Nooit een oester opengemaakt maar wel fors gebral in de krant
Terrine van prei en truffel
Wat is "zwarte truffel"? Dat kan van alles zijn...
O! Dit is dus die persoon waarvan Sylvia Witteman, zonder namen te noemen, laatst schande sprak, die persoon die water in een vinaigrette deed! "En (huiver) water!"
Godsammekrake ik had het kunnen weten...
Dat moest dat nijlpaard of anders die Janneke Vreugdeloos zijn...
En een foto van nergens op slaande grote plakken truffel (die weer Godverdomme niet eens hoe je truffel gebruikt...), met een broodmes ernaast...
Kleine pompoentjes gevuld met wilde rijst, cranberries en hazelnoot
In cider en zeewier gekookt hammetje met kweepeer-sinaasappelsaus
Mijn Mississippi mudpie met meringue en whiskeyrozijnen
Flikker op en vreet het Godverdomme zelf!
(Laatst in het Hema blaadje
Fles shitwijn
Dat Italiaanse nepmerk Luna
"Door Yvette van Boven getipt in de Volkskrant"
Zo, nou weet u ook wat culinaire prostitutie is)
(Zelf van de vroege ochtend tot de late avond aan de pils, maar wel over wijn oreren...)
And now for something completely different!
Het kerstmenu van Sylvia Witteman
Zie hier
En de stemming wordt al in de eerste regel gezet:
Hertenbiefstukjes met romige zuurkoolstamp
Kijk, dat bedoel ik, met lekker koken zonder flauwekul van kijk mij eens met mijn in zeewier gekookte hammetje
Voorgerecht
Koude visjes dit en dat met sausjes zus en zo
Inderdaad altijd lekker, en geen gezeik
Soep
Aardappel-preisoep, met grijze garnalen en bieslook ernaast
Perfect
Hoofdgerecht
Hertenbiefstukjes met romige luxe-zuurkoolstamp dus
Een heel andere stijl dan pompoentjes gevuld met wilde rijst...
Ja! Ganzenvet, jeneverbessen, gedroogde paddo's!
Juist! Aardappelen koken in paddenstoelenbouillon van een blokje!
Kaas
Inderdaad!
Drie mooi verschillende soorten, thats it
Toetje
Jawel!
Vanille ijs met warme chocoladesaus, en verder geen gelul
Wat hebben we verder nog?
Een historisch kerstmenu
O God! Van Otto Kleynejan!
Enorme, driekwart verzonnen flauwekul
Vegetarisch
Vóór, tussen en hoofdgerecht zonder ook maar enige proteïnen erin
Ja, 40 gram parmezaan voor vier personen...
Flauwekul van lui die niet kunnen koken
Nooit gehoord van koken met ei, met kaas (flink kaas), met tofu...
Ze vreten het zelf maar
Echt Hollands
Weer zo'n mongool die het verschil tussen Hollands en Nederlands niet kent
Menu van Nel Kletserkwaken trouwens
Voorgerecht met shiitake
Echt Hollands!
Ik kom erop terug
Kant en klaar
Die Kleynejan die kan echt z'n ratelbek niet houwen...
Nóg een vagoterische!
Met in het hele menu aan proteïnen per persoon drie kwarteleitjes...
Weinig tijd
Het begint met een totaal nergens op slaand kletsverhaal
Bressaola (berggedroogd rundvlees) zou hetzelfde zijn als Viande de brési (gepekeld, gerookt)
Hou je bek als je geen verstand hebt!
Abrikozen met gezouten karamelwalnoten...
Flikker op en vreet het zelf!
Wél tijd
Ook daarop kom ik terug