maandag 16 december 2019

Kerstrecepten van de Volkskrant (2)



Vandaag foto's van Spätzle met spek en spaddestoelen
Zie het recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)



Zie de eerste aflevering hier



Zie

het kerstmenu van Yvette van Boven

aka Yvet Retteketet aka Het Kokkerellende Nijlpaard

hier


Ierse oesters met jalapeñosaus

En waar halen we die Ierse oesters, kwaaksteel?

Op de eerste plaats een enorm flauwekul recept

Verder moet Yvet aan een brilletje
"het scharnier, dat is het punt waar de twee schelpen aan elkaar zitten. Soms moet u daar even naar zoeken."

"Glij langs de rand van de schelp. Kantel het mes daarna zodat de schelp openklapt."
En hoe zou die oester open kunnen klappen als de sluitspier niet doorgesneden is ("langs de rand van de schelp")?

Nooit een oester opengemaakt maar wel fors gebral in de krant


Terrine van prei en truffel

Wat is "zwarte truffel"? Dat kan van alles zijn...
O! Dit is dus die persoon waarvan Sylvia Witteman, zonder namen te noemen, laatst schande sprak, die persoon die water in een vinaigrette deed! "En (huiver) water!"
Godsammekrake ik had het kunnen weten...
Dat moest dat nijlpaard of anders die Janneke Vreugdeloos zijn...

En een foto van nergens op slaande grote plakken truffel (die weer Godverdomme niet eens hoe je truffel gebruikt...), met een broodmes ernaast...


Kleine pompoentjes gevuld met wilde rijst, cranberries en hazelnoot

In cider en zeewier gekookt hammetje met kweepeer-sinaasappelsaus

Mijn Mississippi mudpie met meringue en whiskeyrozijnen


Flikker op en vreet het Godverdomme zelf!


(Laatst in het Hema blaadje
Fles shitwijn
Dat Italiaanse nepmerk Luna
"Door Yvette van Boven getipt in de Volkskrant"
Zo, nou weet u ook wat culinaire prostitutie is)
(Zelf van de vroege ochtend tot de late avond aan de pils, maar wel over wijn oreren...)




And now for something completely different!

Het kerstmenu van Sylvia Witteman

Zie hier

En de stemming wordt al in de eerste regel gezet:

Hertenbiefstukjes met romige zuurkoolstamp

Kijk, dat bedoel ik, met lekker koken zonder flauwekul van kijk mij eens met mijn in zeewier gekookte hammetje


Voorgerecht

Koude visjes dit en dat met sausjes zus en zo

Inderdaad altijd lekker, en geen gezeik


Soep

Aardappel-preisoep, met grijze garnalen en bieslook ernaast

Perfect


Hoofdgerecht

Hertenbiefstukjes met romige luxe-zuurkoolstamp dus

Een heel andere stijl dan pompoentjes gevuld met wilde rijst...

Ja! Ganzenvet, jeneverbessen, gedroogde paddo's!

Juist! Aardappelen koken in paddenstoelenbouillon van een blokje!


Kaas

Inderdaad!

Drie mooi verschillende soorten, thats it


Toetje

Jawel!

Vanille ijs met warme chocoladesaus, en verder geen gelul




Wat hebben we verder nog?


Een historisch kerstmenu

O God! Van Otto Kleynejan!

Enorme, driekwart verzonnen flauwekul


Vegetarisch

Vóór, tussen en hoofdgerecht zonder ook maar enige proteïnen erin

Ja, 40 gram parmezaan voor vier personen...

Flauwekul van lui die niet kunnen koken

Nooit gehoord van koken met ei, met kaas (flink kaas), met tofu...

Ze vreten het zelf maar


Echt Hollands

Weer zo'n mongool die het verschil tussen Hollands en Nederlands niet kent

Menu van Nel Kletserkwaken trouwens

Voorgerecht met shiitake

Echt Hollands!

Ik kom erop terug


Kant en klaar

Die Kleynejan die kan echt z'n ratelbek niet houwen...


Nóg een vagoterische!

Met in het hele menu aan proteïnen per persoon drie kwarteleitjes...


Weinig tijd

Het begint met een totaal nergens op slaand kletsverhaal
Bressaola (berggedroogd rundvlees) zou hetzelfde zijn als Viande de brési (gepekeld, gerookt)
Hou je bek als je geen verstand hebt!

Abrikozen met gezouten karamelwalnoten...
Flikker op en vreet het zelf!


Wél tijd

Ook daarop kom ik terug