woensdag 11 december 2019

Pasta!





Spätzle

Met platte rib, en paprikasaus


De platte rib (één ribs stukken) rondom bruinen in boter
Ik kreeg het effect van zie hierboven, dus de volgende keer heb ik het opgebonden)

Boter, wortel, ui, prei, selderijblad, peterselie, knof...

Runderbouillon, laurier, peperbolletjes, tijm...

Vlees erbij en vier uur op 95° houden

Olijfolie, ui, knof, pepertje, peterselie...
Milde ajvar (paprika-puree) erbij...
(Veel,lekkerder dan geen pepertje en pikante ajvar gebruiken)

Proef
Wat bouillon...

Proef

Pasta koken...




Verse spaghetti

Met rookkaassaus en groene paprika


Kaassaus kan je maken op basis van béchamel, als sauzige kaasfondue, én op deze fantastische manier

Olijfolie, stukjes paprika, sauteren, uit

Olijfolie, ui, knof...

Paprika erbij en een scheut Cheefo witte wijn
Aan de kook en van het vuur af

Room, warm, rookkaas erin raspen

Op smaak met Worcestershire en peper

Pasta koken

Etc


Alles wat ik kook is lekker, ik bedoel: als ik er hier over schrijf dan was het lekker
Maar dít was grandioos lekker

Deze kaassaus methode is als van een Franse klassieker, Saus van restjes kaas

Er staat altijd het adagium bij: Gebruik minstens vier soorten kaas!




Verse Shanghai noodles

Met garnalen, lente-ui en shiitake

Let wel: met Shanghai noodles maak je Singapore style noodles (en andere dingen natuurlijk...)
Meestal maak je het met varkensvlees overigens, of én én

Grote gepelde rauwe garnalen marineren in Light soy, shaohsing rijstwijn (gebruik enkel de Taiwanese!), geraspte Chinese rietsuiker, Vijf kruiden poeder

Twee uur op een koele, niet koude plek, regelmatig omroeren

Afgieten, marinade bewaren

Droog deppen en sauteren in pinda-olie, met de lente-ui
Uit de pan

Pasta koken

Wok, pinda-olie, sjalot, knof, gemberwortel, rood pepertje...
Stukjes shiitake hoeden...
Madras curry (jawel)...
Wat marinade...
Garnalen...


Een heel mooie smaak, die curry met de soy en de rijstwijn!




Roerbak mie

Met Tau kwa, courget en Chiu chow chili sauce

Tau kwa is heel stevige, als blok gebakken tofu

Chiu chow chili sauce zie hier
Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster


Die saus gebruik je nooit zó, maar gemengd met andere zaken
Nu 1 deel op 2 delen Light soy, 1 deel Koreaanse maisstroop (ik weet niet hoe de Chinese versie heet) en 1 deel oestersaus

Pasta koken, afgieten, koudspoelen, pinda-olie erdoor werken

Prepareer de tau kwa en de courget (blokjes)

Wok in pinda-olie ui en knof

Tau kwa erbij...
Courget erbij...
Pasta erbij...

Serveer met die saus erdoor (pas ná het opscheppen in goed warme kommen dat spul erdoor roeren!)




Verse spaghetti all'uovo

Met peultjes, kip en colatura

"Spaghetti con la colatura di alici"

Colatura zie hier

Familie van de Fish sauce


Peultjes kop kont draden koud water

Panko in olijfolie bruinen

Peultjes afgieten, deppen, sauteren in olijfolie, uit de pan

Kip bruinen, uit de pan, koelen, blokjes

Olijfolie, sjalot, knof...
Peultjes, kippenbouillon...
Na even de kip erbij en alles garen

De pasta koken

Flinke scheut colatura, geperste knof, zeer fijn gesneden peterselie (wiegemes, en maak wat méér), pepervlokken (ik gebruikte de niet zó pikante Koreaanse soort gochugaru)...

Fors kloppend olijfolie erdoor werken en wat kookwater

Pasta afgieten (kookwater opvangen!)

Pasta in een kom, met wat kookwater en nog wat peterselie

Fors roerend de saus erdoor

Serveren met de panko erover, zwarte peper en misschien nóg wat colatura

En de kip en de peultjes ernaast (zie hieronder)


Het ziet er zó simpel uit op je bord, maar ja...

En de foto van dat bord is onscherp jammer genoeg (damp)