vrijdag 6 december 2019

6 december



Vandaag foto's van tofu met bamboe en tteok
Zie het recept hier; ff scrollen
(Alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)



De Sint is weer vertrokken
Hij schonk mij twee paar sokken



Vandaag video's

En gelul van Roland Hoepel van FoodTube


Doe het zelf kerstdiner van Boer Jonnie!
Like wow man!

Zie hier

Even door het nasale gewauwel van die Hoepel heen bijten
O wacht, hij blíjft de hele aflevering wauwelen!

Wat een gekut...

"Beurre blanc van gefermenteerd paprikasap"
Vreet het zelf Godverdomme!



Tofu gebakken


Een tekst van die Hoepel

Salvatore Giuri is capo chef van restaurant Enoteca in Hotel The Manor in Amsterdam. Zijn keukenaltaar is een elektrische Imperia pastamachine, volgens Salvatore 'de Lamborghini onder de pastamachines' waar dagelijks het basismateriaal voor zijn signature dish uitrolt: tagliolini, die hij combineert met seizoenstruffel en een saus met boter en Parmezaanse kaas. Helaas was de truffelleverancier in een file terechtgekomen, waardoor Salvatore terug moest vallen op zomertruffel-uit-een-potje.

Tsjongjongejonge wat een omhoog gevallen flauwekul allemaal...


Nóg een tekst van die geniale Hoepel

De aanblik van glanzende oranje pompoenen die bij nader inspectie biologisch blijken te zijn en ook nog eens voor de spreekwoordelijke scheet en drie knikkers te koop, maakt mij direct hebberig.
Maar wat moet je ermee? Zeker, ze zijn decoratief en blijven dat nog máánden, maar met een afgestofte pompoen van een half jaar ga je niet meer koken. Ik zocht en vond een methode om er in een handomdraai lekkere soep mee te maken.


De uitvinder van de pompoensoep!

(Weet je dat het me totaal niks zou verbazen als dat culinaire veenlijk inderdaad nog nooit van pompoensoep zou hebben gehoord?)



Grof gesneden bamboe iets stoven


Hoepel reutelt verder

Kardoen is een nog veel obscuurder product waarvan menige professionele kok niet eens weet wat-ie er mee aan moet.

NB Nóg obscuurder dan pompoen, zegt ie dus, hoe is het mogelijk...
Waar is die culinaire debiel ontsnapt?

En kardoen erg obscuur? Zoek eens in dit blog! Richting 50 posts waarin kardoen ter sprake komt!

Kardoen obscuur? Ja, als je langs de allochtone winkel loopt met een plank voor je kop, dan wel ja


Zie de video over kardoen hier

"Komt uit Italië"
Dat heb je met zo'n proleet
Zijn kardoen komt uit Italië dus kardoen komt uit Italië
Heel Zuid-Europa (en ook daarboven hoor), heel Noord-Afrika, heel het Midden-Oosten...

Maakt meteen de grootste fout die je met kardoen kan maken: kardoen kook je altijd Au blanc, met bloem in het kookwater
En verder gebruik je geen azijn maar citroensap

Beurre blanc van uitgelekte yoghurt, vreet het zelf Godverdomme!

Kardoen: niet mee pielen
Koken, ovenschotel, béchamel erover, gratineren met of zonder kaas



XO saus maken


Clafoutis van Holtkamp!

Holtkamp is altijd goed

Zie hier

Jammer alleen dat ie niet weet hoe je het uitspreekt

En Hoepel de producent dus ook niet
Ken je nagaan wat die voor een multi-culinaire kwaliteiten moet hebben...



Tofu, bamboe, tteok