Pizza anders
Klassieke ándere Italiaanse bereidingswijzen
Alles smaakte prima
Hierboven gefrituurd pizzadeeg met daarop warme tomatensaus etc
Het deeg ietsje olieachtig maar zeker niet storend
Hieronder een zeg maar gefrituurde calzone
Lijkt op empanadillo, maar dat is natuurlijk wel ander deeg, dat is brooddeeg
Prachtige techniek!
Prachtige smaak!
Ik heb ook een pizza in de pan gebakken
Ook prima hoor
Hummus
Niet van enkel geweekte kikkererwten zoals falafel, maar van niet té gekookte
Neem Bonduelle!
Recept zoals altijd, met een grote en erg goede uitzondering: niks water maar koude goed ontvette kippenbouillon
Geserveerd met Libanees brood, die lichtgroene licht pikante puntpaprika's uit het zuur, gegrilde rode puntpaprika, gegrilde sjalotten, pikant paprikapoeder (niet gerookt!), zaätar
Zuurkoolkroketten
Ik beloofde nog het uitgebreide recept
Weg met die smaak doodslaande recepten van zuurkoolstamp met béchamel erdoor
We gaan werken voor dit goddelijk smakende spul met twee delen Pommes duchese-deeg op een deel kookdeeg
Dat heet Pommes dauphine-deeg
Maar eerst de zuurkool
Erg lang stoven met spek, worst, laurier, grof gebroken peperkorrels, gespleten jeneverbessen, geplet karwijzaad en fors witte wijn
450 gram schone aardappelen etc. voor het Pommes duchesse-deeg
Aardappelpuree met z/p nootmuskaat en verder niks
Voor deze appareil dus ook geen eigeel
Kookdeeg, soezendeeg
125 water aan de kook met 4 gram zout en 25 boter
In een keer 70 gram patisserie-bloem erin
Kloppen!
Ook hier geen ei
Beide degen door mekaar werken met ei nu (met de korstdeeg-stamper, zie hier; nieuw tabblad) en met de niet-natte zuurkool (vlees heel goed kleingesneden)
Koelen
Vormen
Paneren
Etc
NB Je kan ze vriezen natuurlijk, maar bedenk dat ze ontdooid slap worden
Laat ze gewoon dan niet helemaal ontdooien
Tomaten-paprika salsa (warm)
Snel, makkelijk, lekker
Olijfolie, sjalot, knof, niet te heet pepertje...
Kwarten Tasty Tom's...
Zaätar, Worcestershire, wat kippenbouillon...
Wat inkoken
Grof gesneden niet al te goed afgegoten strips gegrilde paprika erdoor (uit een pot natuurlijk dus) en grof gehakte gegrilde borettane uitjes (ook uit een pot dus; zie ze op de hummus foto)
Proef op p/z
Wat appelazijn?
Hieronder bij de wow!-uitvinding portobelloburger, waarover later meer
Niet zo'n burger met een portobello ipv een burger, en al helemaal niet die flauwekul van portobello's ipv halve broodjes
Recent uitgevonden en een enorm succes bij jong en oud!
Een heerlijk ontbijthapje
Twee delen magere kwark
Een deel zure room
Mooi fruit
Hier bramen
Een heerlijk dessert
Kersen, ontpit, een jaar op Hanappier
Kersen, niet ontpit, een jaar op Cachaça
Vloeistof van de eerste kersen
Kersen van de tweede kersen
Vanille ijs
Slagroom
Wow...
En bij de koffie met likeur
Knijpertjes
Met slagroom
En Callebaut patisserie hagelslag
(€ 4,80/ons)
(Precies 10 keer zo duur als gewone hagelslag...)