vrijdag 27 december 2019

Gekookt!





Pizza anders

Klassieke ándere Italiaanse bereidingswijzen

Alles smaakte prima


Hierboven gefrituurd pizzadeeg met daarop warme tomatensaus etc

Het deeg ietsje olieachtig maar zeker niet storend


Hieronder een zeg maar gefrituurde calzone

Lijkt op empanadillo, maar dat is natuurlijk wel ander deeg, dat is brooddeeg

Prachtige techniek!
Prachtige smaak!


Ik heb ook een pizza in de pan gebakken

Ook prima hoor




Hummus


Niet van enkel geweekte kikkererwten zoals falafel, maar van niet té gekookte
Neem Bonduelle!

Recept zoals altijd, met een grote en erg goede uitzondering: niks water maar koude goed ontvette kippenbouillon

Geserveerd met Libanees brood, die lichtgroene licht pikante puntpaprika's uit het zuur, gegrilde rode puntpaprika, gegrilde sjalotten, pikant paprikapoeder (niet gerookt!), zaätar




Zuurkoolkroketten

Ik beloofde nog het uitgebreide recept

Weg met die smaak doodslaande recepten van zuurkoolstamp met béchamel erdoor


We gaan werken voor dit goddelijk smakende spul met twee delen Pommes duchese-deeg op een deel kookdeeg
Dat heet Pommes dauphine-deeg

Maar eerst de zuurkool
Erg lang stoven met spek, worst, laurier, grof gebroken peperkorrels, gespleten jeneverbessen, geplet karwijzaad en fors witte wijn

450 gram schone aardappelen etc. voor het Pommes duchesse-deeg
Aardappelpuree met z/p nootmuskaat en verder niks
Voor deze appareil dus ook geen eigeel

Kookdeeg, soezendeeg
125 water aan de kook met 4 gram zout en 25 boter
In een keer 70 gram patisserie-bloem erin
Kloppen!
Ook hier geen ei

Beide degen door mekaar werken met ei nu (met de korstdeeg-stamper, zie hier; nieuw tabblad) en met de niet-natte zuurkool (vlees heel goed kleingesneden)

Koelen
Vormen
Paneren
Etc

NB Je kan ze vriezen natuurlijk, maar bedenk dat ze ontdooid slap worden
Laat ze gewoon dan niet helemaal ontdooien




Tomaten-paprika salsa (warm)

Snel, makkelijk, lekker


Olijfolie, sjalot, knof, niet te heet pepertje...

Kwarten Tasty Tom's...

Zaätar, Worcestershire, wat kippenbouillon...

Wat inkoken

Grof gesneden niet al te goed afgegoten strips gegrilde paprika erdoor (uit een pot natuurlijk dus) en grof gehakte gegrilde borettane uitjes (ook uit een pot dus; zie ze op de hummus foto)

Proef op p/z
Wat appelazijn?


Hieronder bij de wow!-uitvinding portobelloburger, waarover later meer
Niet zo'n burger met een portobello ipv een burger, en al helemaal niet die flauwekul van portobello's ipv halve broodjes
Recent uitgevonden en een enorm succes bij jong en oud!




Een heerlijk ontbijthapje


Twee delen magere kwark

Een deel zure room

Mooi fruit
Hier bramen




Een heerlijk dessert


Kersen, ontpit, een jaar op Hanappier

Kersen, niet ontpit, een jaar op Cachaça

Vloeistof van de eerste kersen
Kersen van de tweede kersen
Vanille ijs
Slagroom

Wow...




En bij de koffie met likeur


Knijpertjes

Met slagroom

En Callebaut patisserie hagelslag
(€ 4,80/ons)
(Precies 10 keer zo duur als gewone hagelslag...)