donderdag 26 december 2019

Hoepel en zo



Vandaag inkopen, charcuterie
Dit Lidl



Ik heb een bestandje waarin ik
dwaze culinaire opmerkingen
noteer, dingen die ik zo hoor of lees


Bijvoorbeeld dat Kokswereld, nadat de vadouvan mayo je onderhand de neus uit komt, vadouvan ontdekt
Wat denk je, zou het een rage worden?
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw tabblad of venster)
Get a life man...

Of dat er in de Volkskrant een recept voor nachos staat
Met twintig ingrediënten
Zie hier



Venkelsalami
Lidl


En nou zag ik in ene dat er erg veel materiaal van Roland Hoepel in dat bestandje staat
Die floeper van Foodube
Waar nu prominent de Plum pudding van het kokkerellende nijlpaard Yvette van Boven op de voorpagina staat; Plum pudding maak je meer dan een jaar van te voren, ja!
Dit terzijde


Hoepel heeft God Gristus de pompoensoep ontdekt!
(Pompoen: een obscuur product)

De aanblik van glanzende oranje pompoenen die bij nader inspectie biologisch blijken te zijn en ook nog eens voor de spreekwoordelijke scheet en drie knikkers te koop, maakt mij direct hebberig.
Maar wat moet je ermee? Zeker, ze zijn decoratief en blijven dat nog máánden, maar met een afgestofte pompoen van een half jaar ga je niet meer koken. Ik zocht en vond een methode om er in een handomdraai lekkere soep mee te maken, in combinatie met wat bouillon, citroengras, een blikje kokosmelk, wat rode Thaise curry en een peukje gember.


Ja natuurlijk "biologisch"; pompoen wordt nóóit gespoten en groeit overal en zonder mest...



Groninger schenke
Hetzelfde spul als Spaanse Lomo curado
Varkenshaas als ham behandeld


En dat taalgebruik!

Stamppot rauwe andijvie is niet per se een wintergerecht, maar wel iets waarbij ik 's winters vaak naar uit zie


En weer zo'n type dat iets ziet wat ie niet kent en dan denkt dat dat wel iets heel erg raars moet zijn

Kardoen is een nog veel obscuurder product waarvan menige professionele kok niet eens weet wat-ie er mee aan moet.

Zoek eens op mijn blog zou ik zeggen


Over roggenvleugels

Ik hak de vleugels dan met bot en al tot steaks

Hoe kan je dit soort lulpraat uit je kop krijgen...
Nog nooit een roggevleugel zelfs maar gezien, laat staan in de handen gehad, laat staan ermee gewerkt...

Van de graten die je van zo'n rogvleugel overhoudt, kun je dan weer bouillon trekken

Over werkelijk helemaal nergens op slaand gelul gesproken...


Nog zo'n artikel waarvan lang niet iedereen weet wat je ermee aanvangt is zoete aardappel

Ik bedoel: als je zoiets schrijft dan ben je toch een culinaire paardelul, of niet dan?


Dat kan enkel in Nederland
Een culinaire onbenul die een culinaire site beheert...



Erg lekker


Twee artikelen in de Telegraaf vandaag


Zie voor een partij wartaal hier

En de mensen hamsteren natuurlijk toch. De volgende dag is hun brood verrot. Het was geen zuinig zijn, daarom bewaarden ze het. Niet, het was hebzucht. Dat wilde de grote chef niet. 

Over dat Restaurant Rijks heb ik al geschreven
Geitenhangop, maggiekruid, cassis
Nou, dan weet je het wel
Uitstekend vreten voor omhoog gevallen patsers

Restaurant Wils
Geen kaart te zien dus daar gaan we niet heen
Als was het maar om die flauwekul van Bij Wils hanteren we een semi à la carte menu. Tijdens lunch en diner serveren we menu’s van 4 of 6 gangen. De chef kiest twee gerechten, de overige gangen bepaalt de gast zelf

Restaurant Bleu
Zelfgemaakte uiensoep
Het moest er Godverdomme nog bijkomen dat die uit een blik kwam...


Maar pas op!

In dezelfde Telegraaf ook heel erg zinvolle taal!

Zie hier

Naar mijn hart!



Knofsalami
Stinkt door het plastic en het papier heen!


Zoete hardbroodjes

Hoe kan je zonder leven...

Een mailtje van Wieringa Knappertjes

Dag heer van Thiel.
De Zoete hardbroodjes zijn niet meer bij Jumbo verkrijgbaar omdat wij deze uit productie gaan nemen.
Nog enige tijd zullen ze bij individuele winkels te koop zijn maar in de loop van komend jaar komt daar een einde aan.
Zodra de verpakking op is.


Maar zie wat ik vond hier



Turkse nepworst
Koe en schaap erop
Wat zit erin?
Kippenvet en wat kip
Zo ken ik die Turken weer...
Die Aladdin of hoe heet die brugkutsnor ook weer,
die vreet het gegarandeerd dagelijks...




O ja!

Waarom malen goedkope weggooi p/z molentjes uit de super altijd stukken beter dan peperdure uit de kookwinkel?

Bille en kamille
Een peper- en een zoutmolen
Uit de pepermolen komt bijna niks, uit de zoutmolen helemaal niks
Maar wel € 55,-...