dinsdag 22 oktober 2019

Geen patatten!




Naan

Met kip met ui, en yoghurtsausjes


Ik maakte verschillende dips van yoghurt met pickles
Zie de volgende foto
Enorm lekker en makkelijk

Groene chili
Dat was de enige die wat minder was
Pot staat in de koeling, maar is misschien toch wat oud
Ik koop een nieuwe en rectificeer(?) hier

Garlic
Prachtig!
Bij BBQ ook!

Hot mango
Prima, maar niet wow

Lime
De mooiste
Smaakt bij alle soorten Indiaas en Pakistaans eten, gegarandeerd


Kipdijfilets in kippenbouillon blancheren

Pindaolie en ghee, ui, knof...

Kip meebakken

Naan in de oven
(Maakte ik niet zelf; rond deze tijd van het jaar tig Adobe upgrades, druk druk druk)




Blauwe maistortilla's

Met shishito en merguez

Is dit Godverdomme multiculti of is dit Godnondeju niet multiculti?!


AH heeft tegenwoordig verse 100% mais tortilla's
Ik schreef er al eerder over: gevacumeerd kan het net, ongebakken of half gebakken bewaren, maar lekker is het niet

Maar goed, het is een werkje van niks ze vers te maken
Zie hier, scroll wat
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

Shishito zie hier
Kost geen ruk bij Westland Peppers
In schijfjes
Olijfolie, sauteren, uit de pan

Merguez bakken, uit de pan
In stukjes

Olijfolie, ui knof...

Shishito erin en de merguez

Tortilla's bakken




Piadina

Met mozzarella, Parmezaanse ham, sla en tomaat

De klassieke manier, maar de sjalotjes etc voegde ik toe

Piadina hadden ze bij Aldi maar je kan het makkelijk zelf maken
Niet te dun maken!



Olijfolie, sjalot, knof, pepertje...

Prepareer de kaas, ham en groente

Bak de piadina
(Chapati pan of crêpière)

Sjalot etc over de tomaat




Chausson

Met ansjovis uit het zout, sardien, mozzarella en tros-roma'tjes


Oven warmen met pizzasteen erin

Ansjovis (ik gebruikte Bergse) in melk ontzouten

Sardien op olijfolie afgieten en de olie opvangen

Tomaatjes in vieren, door de olie halen en wat groene kruiden erdoor

Mozzarella snijden

Deeg, mozzarella, zwarte peper, wat Schabzieger erover raspen (die groene Zwitserse kaas), sardines, ansjovis, tomaat

Oven




Naan

Alweer!
Ja, er zaten er vier in dat pak...

Met kip jalfrezi

Klassiek Engels koloniaal, en tegenwoordig heel populair
"Tikka masala out, jalfrezi is UK's No. 1 dish now"
Indian Times


Komijn, korianderzaad, koenjit vijzelen, mengen, de kip ermee inwrijven
Een uur op een koele, niet een koude plek

Pindaolie, ui, knof, groen pepertje...
Kippenbouillon...
Inkoken

Pinda-olie, dezelfde kruiden als eerder...
Kip erin bruinen met ook wat rode peper, uit de pan
Kip garen in de bouillon

Tomaat hakken
In de pan waar de kip uit kwam...
Later dit alles bij de kip

Naan warmen
Kan ook met basmati