Vlees voor Char siu marineren
Geen kant en klaar flauwekul!
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ik had nogal een stapel liggen
Zie de eerste aflevering, van déze stapel dan althans, hier
Two Fat Ladies
Deel 1 en deel 2
Two Fat ladies
Gastronomic Adventures
1996
Dat je bacalao in stromend water moet ontzouten
Nee, want dan is het proces niet controleerbaar
Dat je het 20 - 30 minuten moet koken
Vroeger, toen je nog veel grotere stukken kreeg
Gigot van zeeduivel met ansjovis en rozemarijn!
Eggs Drumkilbo
Met kreeft, tomaat en de eieren gekookt
Beef à la Will Moreland
"Rondom goed dichtschroeien"
Otto Kleynejan die alles weet maar niks dus zegt dat dat flauwekul is
Gnocchi van pompoen, wat een elastisch deeg moet worden
Hmm...
Hoe meer bloem hoe elastischer en hoe minder smaak
Flageolets met tomaat en witte vis
Dat lijkt me niks
Dat je Sloe gin ook met kwetsen kan maken
Nou, dat zal weinig kleuren...
Bouillon met selderij, bosui en tijm en aardappelen
Met eekhoorntjesbrood en kokkels
Gaan we wat maken?
Jawel!
Krab pâté
Met ei, parmezaan en amontillado
Rode peper tapenade
Met ansjovis, kappertjes, zwarte olijven en Dijon mosterd
Tapenade met rode peper dus
Pastei met kokkels, bacon en bieslook
Pikante kerrieboter
Voor bij gerookte zalm
Heilbot in cider
Kip gevuld met walnoot aillade
Yorkshire gingerbread
Uiensoep met stilton
Two Fat Ladies
Ride Again
1997
Knofsoep met gepocheerde eieren
Dat lijkt veel op Spaanse knofsoep
Hier paprikapoeder, daar komijn
Tempura van inktvis
Idee!
Nee, niet een blik Confit de canard openen en poten eruit trekken
Dan trek je ze kapot
Eerst het vet smelten
Roerei maken ze op een Bain Marie
Acaraje, Brazilië
Dat is zeg maar falafel met zwarte bonen gemaakt
Oesters van de BBQ
Dat opent dus op dezelfde manier zoals mijn methode
(Die niemand gebruikt maar die 10 keer beter is dan welke andere dan ook, qua gemak, qua plumpness en qua smaak)
Gaan we wat maken?
Jawel!
Citroensaus met eigeel en visfond en bieslook
Voor bij in slabladeren gestoomde zalm
Amish Onion Cake
8 op 1 bloem op rood maismeel
Uien, eieren, melk en Zure room
Granita van proseco met bloedsinaasappelen
Grote garnalen op suikerriet spiesjes gestoken gegrild
Die spiesjes kan je eraf splijten; het splijt enorm makkelijk
Oesters Rockefeller
Nooit gemaakt of zelfs maar gegeten
Schande
Een mooi kippenvleugels recept
Met chili olie en sinaasappelsap
Zie de volgende aflevering hier