zondag 14 april 2019

Kookboeken, algemeen (2)




Vlees voor Char siu marineren
Geen kant en klaar flauwekul!
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)


Ik had nogal een stapel liggen

Zie de eerste aflevering, van déze stapel dan althans, hier


Two Fat Ladies


Deel 1 en deel 2


Two Fat ladies
Gastronomic Adventures

1996


Dat je bacalao in stromend water moet ontzouten
Nee, want dan is het proces niet controleerbaar

Dat je het 20 - 30 minuten moet koken
Vroeger, toen je nog veel grotere stukken kreeg

Gigot van zeeduivel met ansjovis en rozemarijn!

Eggs Drumkilbo
Met kreeft, tomaat en de eieren gekookt

Beef à la Will Moreland

"Rondom goed dichtschroeien"
Otto Kleynejan die alles weet maar niks dus zegt dat dat flauwekul is

Gnocchi van pompoen, wat een elastisch deeg moet worden
Hmm...
Hoe meer bloem hoe elastischer en hoe minder smaak

Flageolets met tomaat en witte vis
Dat lijkt me niks

Dat je Sloe gin ook met kwetsen kan maken
Nou, dat zal weinig kleuren...

Bouillon met selderij, bosui en tijm en aardappelen
Met eekhoorntjesbrood en kokkels




Gaan we wat maken?

Jawel!


Krab pâté
Met ei, parmezaan en amontillado

Rode peper tapenade
Met ansjovis, kappertjes, zwarte olijven en Dijon mosterd
Tapenade met rode peper dus

Pastei met kokkels, bacon en bieslook

Pikante kerrieboter
Voor bij gerookte zalm

Heilbot in cider

Kip gevuld met walnoot aillade

Yorkshire gingerbread

Uiensoep met stilton




Two Fat Ladies
Ride Again


1997


Knofsoep met gepocheerde eieren
Dat lijkt veel op Spaanse knofsoep
Hier paprikapoeder, daar komijn

Tempura van inktvis
Idee!

Nee, niet een blik Confit de canard openen en poten eruit trekken
Dan trek je ze kapot
Eerst het vet smelten

Roerei maken ze op een Bain Marie

Acaraje, Brazilië
Dat is zeg maar falafel met zwarte bonen gemaakt

Oesters van de BBQ
Dat opent dus op dezelfde manier zoals mijn methode
(Die niemand gebruikt maar die 10 keer beter is dan welke andere dan ook, qua gemak, qua plumpness en qua smaak)




Gaan we wat maken?

Jawel!



Citroensaus met eigeel en visfond en bieslook
Voor bij in slabladeren gestoomde zalm

Amish Onion Cake
8 op 1 bloem op rood maismeel
Uien, eieren, melk en Zure room

Granita van proseco met bloedsinaasappelen

Grote garnalen op suikerriet spiesjes gestoken gegrild
Die spiesjes kan je eraf splijten; het splijt enorm makkelijk

Oesters Rockefeller
Nooit gemaakt of zelfs maar gegeten
Schande

Een mooi kippenvleugels recept
Met chili olie en sinaasappelsap



Zie de volgende aflevering hier