Indische aardappel met tempeh
Kentang kering
Zie het recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ff scrollen
Garnalen, dat leek me wel wat
Garnalen met anijs
Crévettes à L`anis
Médoc
Maak een water met smaak; kook het met steranijs en laurier
Giet af, breng op smaak met zout en kook er ongepelde grijze garnalen in
Laat afkoelen in het kookwater, giet af, pel en eet
Pikante garnalen met knoflook
Gambas al ajillo
Spanje
Doe in een koekenpannetje een flinke scheut olijfolie en bak daarin langzaam stukjes knof en hele gedroogde cayennepepertjes uit
Voeg op hoog vuur geblancheerde gepelde garnalen toe en laat even op dat vuur staan, regelmatig omscheppend
Garnalen met groenten
Gebruik grote gekookte gepelde garnalen
Snij wortel en rode paprika in blokjes
Stoom de wortel gaar; voeg tegen het einde de paprika toe
Je kan ook werken met broccoli-roosjes, verse zilver-uitjes, noem maar op
Bak in boter gesnipperde sjalot langzaam glazig
Voeg de garnalen toe en kruid met tijm, zoet paprikapoeder, p/z en Tabasco
Roer goed om en flambeer met verwarmde marc
Schep met een schuimspaan de garnalen uit de pan met de sjalot en doe de groenten in de pan
Roer op hoog vuur eventjes om en voeg de garnalen weer toe om op te warmen
Serveer bestrooid met gehakte lente-ui
(Courget frituren)
Roerei met garnalen
Baskenland
Klop eieren wat los met p/z, gepelde rauwe kleine garnalen, wat room en fijngeknipt knoflookgroen (of knoflookbieslook of Chinese bieslook of Tallos de ajo)
Als je het roerei bakt ervoor zorgen dat garnalen en groen niet op een hoopje gaan zitten
De garnalen moeten niet helemaal gaar worden; ietsje glazig laten
O ja!
Een jood zei "Ik mijn sit de nieches; as ik fandaach un choedewinkel bechin dan worre de mense moche sonder kop chebore"