maandag 15 april 2019

Garnalen!



Indische aardappel met tempeh
Kentang kering
Zie het recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ff scrollen


Garnalen, dat leek me wel wat



Garnalen met anijs

Crévettes à L`anis


Médoc


Maak een water met smaak; kook het met steranijs en laurier

Giet af, breng op smaak met zout en kook er ongepelde grijze garnalen in

Laat afkoelen in het kookwater, giet af, pel en eet




Pikante garnalen met knoflook

Gambas al ajillo


Spanje


Doe in een koekenpannetje een flinke scheut olijfolie en bak daarin langzaam stukjes knof en hele gedroogde cayennepepertjes uit

Voeg op hoog vuur geblancheerde gepelde garnalen toe en laat even op dat vuur staan, regelmatig omscheppend




Garnalen met groenten


Gebruik grote gekookte gepelde garnalen

Snij wortel en rode paprika in blokjes

Stoom de wortel gaar; voeg tegen het einde de paprika toe

Je kan ook werken met broccoli-roosjes, verse zilver-uitjes, noem maar op

Bak in boter gesnipperde sjalot langzaam glazig

Voeg de garnalen toe en kruid met tijm, zoet paprikapoeder, p/z en Tabasco

Roer goed om en flambeer met verwarmde marc

Schep met een schuimspaan de garnalen uit de pan met de sjalot en doe de groenten in de pan

Roer op hoog vuur eventjes om en voeg de garnalen weer toe om op te warmen

Serveer bestrooid met gehakte lente-ui



(Courget frituren)


Roerei met garnalen

Baskenland



Klop eieren wat los met p/z, gepelde rauwe kleine garnalen, wat room en fijngeknipt knoflookgroen (of knoflookbieslook of Chinese bieslook of Tallos de ajo)

Als je het roerei bakt ervoor zorgen dat garnalen en groen niet op een hoopje gaan zitten

De garnalen moeten niet helemaal gaar worden; ietsje glazig laten




O ja!

Een jood zei "Ik mijn sit de nieches; as ik fandaach un choedewinkel bechin dan worre de mense moche sonder kop chebore"