vrijdag 5 april 2019

Engelse recepten (3)



Oesters openen en pocheren tegelijkertijd
Veel lekkerder zo dan klassiek geopend, eruit, gepocheerd


Zie de eerste aflevering van deze serie hier

Alle links hier openen in een nieuw venster



Mincemeat

In de vorige aflevering (waar je vanzelf komt via de eerste aflevering) gaf ik het recept van Mincemeat pie

Dan maak je mincemeat maar met tegelijkertijd de rest van de vulling erdoorheen

Hieronder mincemeat sec


Doe 1,6 kilo grofgehakte tutti frutti (ongeweekt) in een pan en meng met 225 gram geschilde geraspte appel (stevige, niet waterige soort) en 110 gram grofgehakte amandelen

Werk er 450 gram bruine basterdsuiker door, 175 gram geraspte reuzel, een geraspte onbehandelde sinaasappelschil, een idem citroen, het sap van deze twee vruchten, 150 cc cognac en idem droge sherry

Meng goed, druk licht aan en laat, afgedekt, twee dagen op een koele plek staan

Meng weer goed, doe in goed schone potten, doe er deksels op en laat twee weken op een koele plek staan



Beslag


Fidget pie

Noord-Engeland



Maak een pie, gevuld met om en om laagjes appel, ui en aardappelen, alles geraspt en rauw

Laat lang bakken in een niet te hete oven

Er wordt ook wel gewerkt met de pie blind bakken, en gekookte aardappelen gebruiken



Gefrituurd


Eel pie


Maak bladerdeeg

Kook eieren hard

Fileer dikke aal

Maak van de koppen, graten en het vel een bouillon, met water, droge witte wijn, p/z en kerrie

Kook stukken aal-filet kort in de (gezeefde) bouillon

Laat de aal goed uitlekken

Beleg de bodem van een ovenschaal met bladerdeeg

Leg er de aal op tot een centimeter van de rand en daarop een laag dikke schijven gekookt ei

Maak de rand van het deeg nat met water

Bedek met bladerdeeg en druk de randen vast

Kwast in met losgeklopt ei

Bak op 180 graden tot het bladerdeeg goudbruin is



Kip marineren
Zoek op Spigol in dit blog


Fruit Cheese


Snijd een kilo elk appels, peren en gedroogde ontpitte geweekte pruimen in kleine stukjes en laat die in een lauwe oven zacht worden (wat wel even duurt)


Druk de vruchten tot pulp en meng met een kilo suiker

Doe in potten en werk af als jam




Kip met witlof


Snijd witlofstronken in de lengte door en leg ze, met de snijkant onder, in een beboterde ovenschotel

Giet er wat gesmolten boter over, wat citroensap, en bestrooi met p/z

Zet een half uur in een oven van 150 graden, eventueel met blokjes aardappel

Wrijf een kip van binnen en van buiten in met citroen en bestrooi idem met p/z

Leg de kip op een rooster in de oven, boven de witlof, een half uur op 200 graden en dan nog een half uur op 150

Bedruip de kip regelmatig met het vet wat op de witlof druipt

Als je werkt met witlof uit aquacultuur (dus niet uit de volle grond) dan de witlof pas het laatste half uur onder de kip leggen



Rijst gekookt met Spigol, en paprika