Foto's vandaag Oost-Azië inkoop
Enorm lekker dit
Als zout, voor yentafo, voor Char siu...
Aardappelpie met vis
Maak aardappelpuree, maar gebruik aardappel en meiknolletjes (gewicht drie op twee), en gebruik crème fraîche in plaats van melk
Leg filetten van witte vis in koude melk, met wat peterselie en witte peperkorrels
Breng langzaam aan de kook, zet het vuur helemaal laag, doe een deksel op de pan en laat nog vijf minuten staan
Giet af (bewaar de vloeistof) en laat de vis koelen
Maak een saus van boter, bloem, het gezeefde kookvocht en witte wijn; maak niet teveel saus; zie hieronder
Proef op p/z
Haal van het vuur en meng er gehakte dille door, kappertjes en geraspte sinaasappelschil
Bekleed de bodem van een ingevette lage ovenschotel, leg daar de vis (in blokjes) op, leg er wat gekookte gepelde garnalen op, en giet er de saus over
Kantel de schaal wat op en neer zodat de saus ook goed tussen en onder de vis komt
Schep er de rest van de puree over en werk mooi af
Laat geheel koelen en zet dan de schaal 24 uur in de ijskast
Bak een klein uur in de oven op 190 graden
Dit kocht ik per ongeluk
Ik dacht dat er dat vlees in zat, soort beef jerky
Nee, met die pot hierboven heb ik dit niet nodig...
Canneloni met vis
Kook de canneloni volgens de aanwijzingen
Bak in olijfolie ui en knof, kruid met p/z en groene kruiden en bak stukjes vis mee
Roer er wat béchamel door, prak de vis en koel de saus
In de saus kunnen ook champignons worden verwerkt (toevoegen met de vis) en er kan eventueel wat tomatenpuree door
Vul de canneloni met de saus, leg ze in een beboterde ovenschaal op wat béchamel, giet er wat béchamel over en rasp er parmezaan over
Dark soy staat op tafel
Light soy staat in de keuken
Skandinavische vissoep
Doorregen spekblokjes uitbakken
Stevige groente in stukjes meebakken
Verder gaan met water en kruiden totdat je een mooie groentenbouillon hebt met flink groente
Op smaak brengen met peper en Marmite of Oxo of zo
Stukjes witte vis erin gaarkoken
Lijkt op Waterzooi (België), en op Sopas Mallorquinas (Majorca)
Die beide laatste gerechten worden op een flinke snee boerenbrood geserveerd, ik bedoel: daar schep en giet je het overheen
Ook al een miskoop
Blijkt een soort parfum te zijn
Inktvis, gevuld
Marseille
Maak de inktvissen schoon en hak de tentakels en de vinnen grof
Bak in olijfolie wat ui, daarna wat knof, voeg tentakels en vinnen toe, braad even roerend aan, voeg tomatenpulp toe
Voeg peterselie toe, roer om en bind op laag vuur ietsje, goed roerend, met rauw eigeel
Bind verder met in melk geweekt en daarna uitgeknepen brood
Laat koelen en vul de lijven voor drie vierde met het mengsel
Steek ze dicht met een prikker en bak ze in een schone pan in olijfolie rondom goed aan
Uit de pan
Maak in dezelfde pan met flink olijfolie, zeer fijn gesnipperde ui, knof, tijm en laurier een sausbasis
Voeg bloem toe, roer goed om en maak er met witte wijn een saus van
Kruid die met p/z
Stoof er de inktvis in gaar
Knoflookstengels
Betere toko
Enorm lekker
Ff opbakken in stukjes...