dinsdag 23 april 2019

Vis!



Foto's vandaag Oost-Azië inkoop
Enorm lekker dit
Als zout, voor yentafo, voor Char siu...

  
Aardappelpie met vis



Maak aardappelpuree, maar gebruik aardappel en meiknolletjes (gewicht drie op twee), en gebruik crème fraîche in plaats van melk

Leg filetten van witte vis in koude melk, met wat peterselie en witte peperkorrels

Breng langzaam aan de kook, zet het vuur helemaal laag, doe een deksel op de pan en laat nog vijf minuten staan

Giet af (bewaar de vloeistof) en laat de vis koelen

Maak een saus van boter, bloem, het gezeefde kookvocht en witte wijn; maak niet teveel saus; zie hieronder
Proef op p/z

Haal van het vuur en meng er gehakte dille door, kappertjes en geraspte sinaasappelschil

Bekleed de bodem van een ingevette lage ovenschotel, leg daar de vis (in blokjes) op, leg er wat gekookte gepelde garnalen op, en giet er de saus over
Kantel de schaal wat op en neer zodat de saus ook goed tussen en onder de vis komt

Schep er de rest van de puree over en werk mooi af

Laat geheel koelen en zet dan de schaal 24 uur in de ijskast

Bak een klein uur in de oven op 190 graden



Dit kocht ik per ongeluk
Ik dacht dat er dat vlees in zat, soort beef jerky
Nee, met die pot hierboven heb ik dit niet nodig...



Canneloni met vis


Kook de canneloni volgens de aanwijzingen

Bak in olijfolie ui en knof, kruid met p/z en groene kruiden en bak stukjes vis mee

Roer er wat béchamel door, prak de vis en koel de saus

In de saus kunnen ook champignons worden verwerkt (toevoegen met de vis) en er kan eventueel wat tomatenpuree door

Vul de canneloni met de saus, leg ze in een beboterde ovenschaal op wat béchamel, giet er wat béchamel over en rasp er parmezaan over



Dark soy staat op tafel
Light soy staat in de keuken



Skandinavische vissoep


Doorregen spekblokjes uitbakken

Stevige groente in stukjes meebakken

Verder gaan met water en kruiden totdat je een mooie groentenbouillon hebt met flink groente

Op smaak brengen met peper en Marmite of Oxo of zo

Stukjes witte vis erin gaarkoken


Lijkt op Waterzooi (België), en op Sopas Mallorquinas (Majorca)

Die beide laatste gerechten worden op een flinke snee boerenbrood geserveerd, ik bedoel: daar schep en giet je het overheen



Ook al een miskoop
Blijkt een soort parfum te zijn



Inktvis, gevuld

Marseille



Maak de inktvissen schoon en hak de tentakels en de vinnen grof

Bak in olijfolie wat ui, daarna wat knof, voeg tentakels en vinnen toe, braad even roerend aan, voeg tomatenpulp toe

Voeg peterselie toe, roer om en bind op laag vuur ietsje, goed roerend, met rauw eigeel

Bind verder met in melk geweekt en daarna uitgeknepen brood

Laat koelen en vul de lijven voor drie vierde met het mengsel

Steek ze dicht met een prikker en bak ze in een schone pan in olijfolie rondom goed aan
Uit de pan

Maak in dezelfde pan met flink olijfolie, zeer fijn gesnipperde ui, knof, tijm en laurier een sausbasis

Voeg bloem toe, roer goed om en maak er met witte wijn een saus van

Kruid die met p/z

Stoof er de inktvis in gaar



Knoflookstengels
Betere toko
Enorm lekker
Ff opbakken in stukjes...