Bouillon van de schillen en de kontjes
Asperges
Met zachtgekookt ei, gerookte tong en stokbrood
Asperges schillen, bouillon maken, koken
Alles tegelijkertijd:
Boter, sjalot, knof, grove witte peper...
Scheutje kookwater en warm er de tong in
Eieren zacht koken, laten schrikken (foto laten zien; alle links hier openen in een nieuw venster), pellen
Asperges
Met ansjovisboter
Ontzout Bergen op Zoomse ansjovis in melk
Prak met zoete boter
Gaat met die Bergse ansjovis een stuk minder makkelijk dan met gewone
Het resultaat moet wat warmer dan kamertemperatuur zijn of worden
Serveer bij "koude" asperges
Recept komt uit het Bergs Kookboek
Bergen op Zoom = 3 x A
Ansjovis, asperges en aardbeien
Asperges
Met kip, gnocchi en room-Duvelsaus
Bouillon maken enzovoorts
Laat de asperges kort gekookt in de bouillon afkoelen
Asperges grof hakken
Mengen met ei, bloem, room
Boter, sjalot, knof, p/z...
Wat koelen en door de asperges
In een niet te hete oven wat bakken (ei garen)
Kip bakken in boter, met tijm, rozemarijn, p/z
Garen in de bouillon, die inkookt
Vocht afgieten, room en Duvel
Inkoken
Gnocchi garen in de bouillon
Asperges
Met Chantilly-mayo
Bouillon etc.
Asperges koken
Warm in stukken en marineren in olie/azijn (ik gebruikte pijnboompitolie en chianti azijn)
Mayo, kookvocht, citroensap, room, p/z
Garneer met radijs
Foto eindresultaat vergeten; hieronder het marineren
Asperges
Met mozzarella en verse groene tagliatelle
Mooie verse groene tagliatelle, met stukjes spinazie erin, bij winkels die bevoorraad worden door de Superunie; zie hier
Bouillon etc.
Kook er de tagliatelle in
Kook er kort niet te kort gesneden aspergekoppen in
Boter, sjalot, knof, peterselie...
Room, p/z, nootmuskaat, Worcestershire
Ingevette ovenschotel, pasta, kopjes, saus, Fior de latte (koemelk mozzarella), nog wat saus, p/z
Oven
Hieronder vóór toevoeging van de kaas
Aflevering 2 zie hier