zondag 21 april 2019

Asperges 2019 (1)



Bouillon van de schillen en de kontjes


Asperges

Met zachtgekookt ei, gerookte tong en stokbrood


Asperges schillen, bouillon maken, koken

Alles tegelijkertijd:

Boter, sjalot, knof, grove witte peper...

Scheutje kookwater en warm er de tong in

Eieren zacht koken, laten schrikken (foto laten zien; alle links hier openen in een nieuw venster), pellen




Asperges

Met ansjovisboter


Ontzout Bergen op Zoomse ansjovis in melk

Prak met zoete boter
Gaat met die Bergse ansjovis een stuk minder makkelijk dan met gewone

Het resultaat moet wat warmer dan kamertemperatuur zijn of worden

Serveer bij "koude" asperges

Recept komt uit het Bergs Kookboek

Bergen op Zoom = 3 x A
Ansjovis, asperges en aardbeien




Asperges

Met kip, gnocchi en room-Duvelsaus


Bouillon maken enzovoorts

Laat de asperges kort gekookt in de bouillon afkoelen

Asperges grof hakken
Mengen met ei, bloem, room

Boter, sjalot, knof, p/z...

Wat koelen en door de asperges

In een niet te hete oven wat bakken (ei garen)

Kip bakken in boter, met tijm, rozemarijn, p/z

Garen in de bouillon, die inkookt

Vocht afgieten, room en Duvel
Inkoken

Gnocchi garen in de bouillon




Asperges

Met Chantilly-mayo


Bouillon etc.

Asperges koken

Warm in stukken en marineren in olie/azijn (ik gebruikte pijnboompitolie en chianti azijn)

Mayo, kookvocht, citroensap, room, p/z

Garneer met radijs

Foto eindresultaat vergeten; hieronder het marineren




Asperges

Met mozzarella en verse groene tagliatelle

Mooie verse groene tagliatelle, met stukjes spinazie erin, bij winkels die bevoorraad worden door de Superunie; zie hier


Bouillon etc.

Kook er de tagliatelle in

Kook er kort niet te kort gesneden aspergekoppen in

Boter, sjalot, knof, peterselie...

Room, p/z, nootmuskaat, Worcestershire

Ingevette ovenschotel, pasta, kopjes, saus, Fior de latte (koemelk mozzarella), nog wat saus, p/z

Oven

Hieronder vóór toevoeging van de kaas





Aflevering 2 zie hier