Inkopen weer eens
Dit is heel wat anders dan "zalmkaviaar"
Veel groter
Lijkt exact op foreleitjes maar is minder lekker
Grover van smaak
Ik had ineens een hele stapel liggen
Kookboeken algemeen
Gelezen dan dus, en dus te bespreken
Wat zullen we morgen eten?
Losbladig, uit de slagerij
De Volkskeuken
Uit de Sylvia Witteman tijd dus dat compenseert mooi de toen daar al zeurende Ottto Kleynejan
En ook, niet te vergeten, de Nepchinees! (die toen nog niet vego was!)
Libelle Kookboek
Erg goed
Heerlijke gerechten om te delen
Jootamp Ottolekkie
Dat krijg je gratis van de Postcode Loterij (ja, ik niet natuurlijk, maar anderen die dat dan weer aan mij geven), en in die serie ook andere culinaire apen zoals Proletenkop Jammie Olivier, en verdomd als klap op de vuurpijl Het Kokkerellende Nijlpaard Yvette van Onder
Grootmoeders Kookboek
Rond 1960
"1000 recepten anno 1900"
Two Fat Ladies
Prachtig!
Two Fat Ladies Ride Again
Heel aardig
105
-jarig bestaan van Maison De Boer (geen familie van die andere boer)
Van het volk wat erin aan het woord komt ken ik er verscheidende
Een is erg aardig en de rest zijn omhoog gevallen proleten
The Best of Cooking
De overbodigheid zelve
Schulkochbuch
Kookboek voor Duitse huishoudscholen
Verse groene peper
Wat zullen we morgen eten?
Federatie van Slagerspatroonsbonden
Eind 50er begin 60er jaren
Elke week kon je een velletje halen bij de slager, om in een omslagje ("25 ct") te steken
Per velletje zes à acht recepten, de ene week met "Fris uw kennis op", de andere met "Recept van de week"
Totaal 150, 75 weken dus
Veel ingestuurde recepten, met naam en woonplaats
"Mevr. J. A. H. Van Beek-De Bruyn, Hilversum", dat soort namen
Elke tweede week wat Indisch, en elke maand wat buitenlands of Chinees (lees "Chinees")
Veel orgaanvlees (zoals Felix Telegraaf al opmerkte)
Diverse recepten van chefs van bekende Amsterdamse hotels (in die tijd zaten de goede restaurants altijd in hotels)
Americain, Amstel, Central
Alle recepten met bv. paprika staan bij elkaar min of meer; seizoen!
Eén foutje: leverpastei in pot doen, met gesmolten vet bedekken, wecken
Nee, dan zakt het vet in de pastei
Eindelijk een goed pizzames gevonden
Gaan we wat maken?
Jazeker!
Of beter: we maakten ál wat!
Met ragoût gevulde beschuitbollen
Recept komt een dezer dagen
Heerlijk!
Gehakt met rookvlees en augurk
Kalfsgehakt, oud brood, ei
Gehakt met Piccalillysaus
"Een ware verassing wordt dit. En daarbij vlug klaar."
HOH, ballen, rundervet
Afblussen met piccalilly en koffiemelk (room dan dus)
Met kip!!
Jootamp Ottolekkie
Daar zijn we gauw mee klaar
Groenterecepten voor 45 jarige vrijgezelle juffrouwen
Groene pannenkoekjes met limoenboter
Geblakerde cherry-tomaatjes met koude yoghurt
Pastataart met flespompoen
Gekneusde edamameboontjes met doperwten en citroenricotta
Je zou dr impotent van worre...
Tomatensalade met aardbeien...
Stop t zelf in die rotkop!
Wordt vervolgd!
Zie hier!