maandag 8 april 2019

Van alles, onder andere Volkskrant gelul



Thaise sepia met kouseband



De Volkskeuken


Als je dat leest, dan denk je steeds dat ze wel speciaal op culinaire onnozelheid moeten zijn geselecteerd...


Huibers over staartstuk

("Huivers")


Plaatje erbij

Maar dat ís helemaal geen staartstuk, dat is koetsiersstuk en dat zijn verschillende dingen, culinaire apelul

Scroll hier wat naar beneden
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Zie dat staartstuk en koetsierstuk dus twee verschillende dingen zijn
Al die misinformatie, Gluipers incluis
"Picanha is staartstuk"

Koetsierstuk dus
Niks weten maar wel kwaken in de krant



Slootweg

("Klootweg")

Spaans brood met rauwe ham en tomaat

"Pureer de tomaten met de staafmixer"

Lees: "Neem al rode tomaten maar die van binnen nog groen zijn. Halveer, en druk uit op dat stokbrood"



Hiu

("De Mislukte Chinees")

Feijoada

Maar dan zonder vlees, woehahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hutspot met klapstuk en tofu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Thaise chilipasta met zoete basilicum en mini knofjes


Kleyn

("Kleynejan")

Prijst "Vis uit blik 2" de hemel in

Neem een ding van mij aan: een lulliger kookboek als Vis uit blik (1) is er de laatste tijd niet verschenen

Dat gaat zo
Neem een willekeurig popi recept met verse vis, en vervang de verse vis door vis uit blik

Goh!



Olthuis

("Oudmuis")

"Zelfgemaakt is kimchi het lekkerst, hoewel het ook kant en klaar te koop is"

Cursivering van mij

Trouwens hoezo zelfgemaakt het lekkerst?
Je kan Godverdomme geen ei bakken trut



Van den Hoed

("Van den hoed de rand niet weten")

"Ontdooi de doperwtjes en voeg ze toe" aan de goelash
"Laat 3 uur garen



Schipper

("Schimmel")

Dat kinderen zelf een gezonde variant van kapsalon kunnen maken

"met mosterd, balsamico en zeekraal", de culinaire en ook opvoedkundige debiel



Die chilipasta en ei wokken


Trouwens die hele Volkskrant, zo gauw het over culinair gaat

Dat hou je niet droog...



Groentebroodjes bevatten te weinig vezels
"Waarom zou je ze dan eten?"
-"Omdat ze er leuk uitzien"



"Ze serveren mezze als Spaanse tapas maar dan op zijn Libanees"



Een of andere ignorante aap gaat naar Bogotá
"Hier liggen vruchten op de markt die je nog nooit van je leven gezien hebt"
"granadilla, guanabana, cherimoya"
Nou dat ligt zelfs in Groningen alle drie gewoon op de markt in de kraam met buitenlandse groenten en fruit hoor



"Wat verzinnen ze in de voedselindustrie?"
Dat staat altijd vlak onder de kop van de Nationale Neuzeljood
"Nieuwe luxueuze producten zoals in bacon gerolde boontjes"



"Leverworst is oer Hollands"
Nooit verder gekeken dan Tietjerkstradeel



Rijst erbij


Good Food

Tijdschrift BBC


Altijd als ik een internationaal recept zoek dan zoek ik op recipe naam bbc

Zowat altijd raak, probeer maar uit
Altijd uitstekende recepten en niet dat enorme gelul eromheen van die sites waarop je eerst zo'n zichzelf popi vindende wijvekop moet zien
(Soms kom je uit bij de NYT of zo maar dat maakt niet uit)

Maar hun tijdschrift (ik was enkele dagen in Midden-Engeland; York, Leeds, Sheffield...), maar hun tijdschrift dat is minder


Popi, óók in GB

Quinoa, Hasselback aardappelen, hummus (bowl!), thai green curry, falafel, dukkah, pomegranate syrup, oxtail, parelgort, flespompoen


Popi in GB momenteel

Lamb with goat cheese, baby spinach, tahini sauce, charred (ook wel blackened) spring onions, wild garlic (en -butter), barley salad, vegan cheese, lemon grass, koriander, Leffe (blonde én brun)

"Lamb and quinoa burgers with beetroot tzatziki"
Vreet het zelf ja!



Bakplaat met grofzout erop


"Smoky black garlic ketchup"
Jammer genoeg niet gevonden


"Een theelepel venkelzaad"
Dat lees je bij ons ook vaak, de ignorante apelullen
(In dit nummer kwam ik het vier keer tegen...)


"soft sugar"
O, dat is basterdsuiker


Hoe je Hasselback aardappelen moet snijden
De klok horen luiden...
"Lepel ernaast leggen en tot op de lepelsteel snijden"
Nee, ín de lepel leggen en tot op de lepel snijden


"No meat"
Betekent hier "wel vis hoor"



Eerst met de ingesneden (zie volgende) vleeskant erop


"A smoked haddock, egg and spinach bake"
Gaan we doen!


"It's British Pie Week this month"
Veel werk met Spring Greens
Paksoi of zo


Currypasta, tomaat, aardappel, doperwten
Gaan we maken, maar of tomaat of doppers dan


Brooddeeg, rijzen, kneden, balletjes op bakplaat, rijzen, in de oven bakken, bestrijken met boter waarin knof gebakken is
Kweenie


"coriander sambal"
Huhh?


Dried sour cherries
Kom je vrij veel tegen
Gezocht, niet gevonden



Mag nooit ofte nimmer echt gaar zijn
Moet ietsje glazig blijven


Kisir
Huhh?
O, Turkse bulgursalade
Hoeft van mij niet


Katsu curry
Ketchup curry blijkbaar


Zes pagina's Koken voor je huisdier


Kung pao?
O, Szechua kip met pinda's
Gaan we maken


Sri Lankan jaffna curry
Huhh?