Thaise sepia met kouseband
De Volkskeuken
Als je dat leest, dan denk je steeds dat ze wel speciaal op culinaire onnozelheid moeten zijn geselecteerd...
Huibers over staartstuk
("Huivers")
Plaatje erbij
Maar dat ís helemaal geen staartstuk, dat is koetsiersstuk en dat zijn verschillende dingen, culinaire apelul
Scroll hier wat naar beneden
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Zie dat staartstuk en koetsierstuk dus twee verschillende dingen zijn
Al die misinformatie, Gluipers incluis
"Picanha is staartstuk"
Koetsierstuk dus
Niks weten maar wel kwaken in de krant
Slootweg
("Klootweg")
Spaans brood met rauwe ham en tomaat
"Pureer de tomaten met de staafmixer"
Lees: "Neem al rode tomaten maar die van binnen nog groen zijn. Halveer, en druk uit op dat stokbrood"
Hiu
("De Mislukte Chinees")
Feijoada
Maar dan zonder vlees, woehahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hutspot met klapstuk en tofu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Thaise chilipasta met zoete basilicum en mini knofjes
Kleyn
("Kleynejan")
Prijst "Vis uit blik 2" de hemel in
Neem een ding van mij aan: een lulliger kookboek als Vis uit blik (1) is er de laatste tijd niet verschenen
Dat gaat zo
Neem een willekeurig popi recept met verse vis, en vervang de verse vis door vis uit blik
Goh!
Olthuis
("Oudmuis")
"Zelfgemaakt is kimchi het lekkerst, hoewel het ook kant en klaar te koop is"
Cursivering van mij
Trouwens hoezo zelfgemaakt het lekkerst?
Je kan Godverdomme geen ei bakken trut
Van den Hoed
("Van den hoed de rand niet weten")
"Ontdooi de doperwtjes en voeg ze toe" aan de goelash
"Laat 3 uur garen
Schipper
("Schimmel")
Dat kinderen zelf een gezonde variant van kapsalon kunnen maken
"met mosterd, balsamico en zeekraal", de culinaire en ook opvoedkundige debiel
Die chilipasta en ei wokken
Trouwens die hele Volkskrant, zo gauw het over culinair gaat
Dat hou je niet droog...
Groentebroodjes bevatten te weinig vezels
"Waarom zou je ze dan eten?"
-"Omdat ze er leuk uitzien"
"Ze serveren mezze als Spaanse tapas maar dan op zijn Libanees"
Een of andere ignorante aap gaat naar Bogotá
"Hier liggen vruchten op de markt die je nog nooit van je leven gezien hebt"
"granadilla, guanabana, cherimoya"
Nou dat ligt zelfs in Groningen alle drie gewoon op de markt in de kraam met buitenlandse groenten en fruit hoor
"Wat verzinnen ze in de voedselindustrie?"
Dat staat altijd vlak onder de kop van de Nationale Neuzeljood
"Nieuwe luxueuze producten zoals in bacon gerolde boontjes"
"Leverworst is oer Hollands"
Nooit verder gekeken dan Tietjerkstradeel
Rijst erbij
Good Food
Tijdschrift BBC
Altijd als ik een internationaal recept zoek dan zoek ik op recipe naam bbc
Zowat altijd raak, probeer maar uit
Altijd uitstekende recepten en niet dat enorme gelul eromheen van die sites waarop je eerst zo'n zichzelf popi vindende wijvekop moet zien
(Soms kom je uit bij de NYT of zo maar dat maakt niet uit)
Maar hun tijdschrift (ik was enkele dagen in Midden-Engeland; York, Leeds, Sheffield...), maar hun tijdschrift dat is minder
Popi, óók in GB
Quinoa, Hasselback aardappelen, hummus (bowl!), thai green curry, falafel, dukkah, pomegranate syrup, oxtail, parelgort, flespompoen
Popi in GB momenteel
Lamb with goat cheese, baby spinach, tahini sauce, charred (ook wel blackened) spring onions, wild garlic (en -butter), barley salad, vegan cheese, lemon grass, koriander, Leffe (blonde én brun)
"Lamb and quinoa burgers with beetroot tzatziki"
Vreet het zelf ja!
Bakplaat met grofzout erop
"Smoky black garlic ketchup"
Jammer genoeg niet gevonden
"Een theelepel venkelzaad"
Dat lees je bij ons ook vaak, de ignorante apelullen
(In dit nummer kwam ik het vier keer tegen...)
"soft sugar"
O, dat is basterdsuiker
Hoe je Hasselback aardappelen moet snijden
De klok horen luiden...
"Lepel ernaast leggen en tot op de lepelsteel snijden"
Nee, ín de lepel leggen en tot op de lepel snijden
"No meat"
Betekent hier "wel vis hoor"
Eerst met de ingesneden (zie volgende) vleeskant erop
"A smoked haddock, egg and spinach bake"
Gaan we doen!
"It's British Pie Week this month"
Veel werk met Spring Greens
Paksoi of zo
Currypasta, tomaat, aardappel, doperwten
Gaan we maken, maar of tomaat of doppers dan
Brooddeeg, rijzen, kneden, balletjes op bakplaat, rijzen, in de oven bakken, bestrijken met boter waarin knof gebakken is
Kweenie
"coriander sambal"
Huhh?
Dried sour cherries
Kom je vrij veel tegen
Gezocht, niet gevonden
Mag nooit ofte nimmer echt gaar zijn
Moet ietsje glazig blijven
Kisir
Huhh?
O, Turkse bulgursalade
Hoeft van mij niet
Katsu curry
Ketchup curry blijkbaar
Zes pagina's Koken voor je huisdier
Kung pao?
O, Szechua kip met pinda's
Gaan we maken
Sri Lankan jaffna curry
Huhh?