Friet, gebakken, gestoofd, kriel, puree...
Friet uit de reuzel
Met omelet lardo, en straw mushrooms
Friet van kruimige aardappelen snijden, heel goed spoelen en droog deppen
Voorbakken in Blanc de bœuf op 135° (140°, friet erin, wordt 130°, op 135° zetten)
Als het schuim weg is dan zijn ze gaar
Prachtige zoete lucht
Heel goed laten koelen
Straw mushrooms (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) halveren en goed uit laten lekken; hussel af en toe om
Maisolie, ui, knof, pepertje...
De paddo's...
Proef op p/z
Wat soy? Wat oestersaus? Wat Fish sauce?
Lardo langzaam uitbakken
Kleine stukjes door struif en een Omelette baveuse bakken met dat lardo-vet en ietsje boter
Ondertussen de friet afbakken op 175° (op 180° erin)
Kentang kering
Met tempeh kering en courget
Kering: droog(gebakken)
Aardappel (vastkokende soort) en tempeh in korte dikke balkjes snijden
Pindaolie, sjalot (gebruikte ik; kan net zo goed met ui), laos, knof...
De aardappel meebakken...
Na even ook de tempeh meebakken...
In een andere pan bruine kleefrijstwijn met flink geraspte palmsuiker inkoken tot wat stroperig
Met zwarte Chinese rijstazijn zoetzuur maken
Bij de aardappel etc
Courgetschijven door de bloem en bakken
Serveer met sriracha of met Sambal djeroek asli (dat is dus niet Sambal djeroek maar een sriracha achtige saus!)
Gestoofde aardappel
Met tonijn en peterseliesaus
Een DDR feestgerecht, maar gedecommunistiseerd
Lek tonijn op olie en vang de olie op
Blokjes aardappel en (apart) blokjes stevige tomaat door de tonijnolie halen en laten uitlekken
Ovenschotel, aardappel, oven
Boter, ui, knof, zeer forsch peterselie...
Bloem...
Pils, rozemarijn, laurier, Worcesterschire...
Room, groene peperbolletjes (op pekel), stukjes zwarte olijf droge soort...
Proef op p/z en citroensap
Tomaten in de ovenschotel en de tonijn en de saus
Gebakken kriel
Met zuurkool met spek
Boter, ui, knof, gebroken gedroogd pepertje...
Zuurkool aanbakken en tegelijkertijd met twee vorken loshalen
Laurier, gespleten jeneverbessen, gebroken karwijzaad...
Speklappen zonder zwoerd onder de zuurkool, flink witte wijn, langzaam gaarstoven
Kriel rauw langzaam lang in boter bakken
Friet
Met sepia en rode paprika
Sepia oftewel katvis
Soort korte dikke inktvis
Enorm veel inkt
Inktvis in zwarte saus maak je in de professionele keuken met sepia inkt
Rugplaat ervan is dat witte ding wat in knariepietenkooitjes hangt
Maak de sepia schoon, snij er een platte plak van, snij de vleeskant kruislings in en bak op een met grof zeezout bestrooide bakplaat, vleeskant eerst
Bak nooit gaar; het moet wat glazig blijven, ik had het er laatst nog over
Stoof een uurtje in kippenbouillon (we hebben het dus over een grote oude sepia)
Olijfolie, paprika sauteren, uit de pan
Olijfolie, ui, knof, verse rode jalapeño, peterselie...
Wat kookbouillon van de sepia erbij, wat inkoken, proef (Oxo of zo?)
Sepia erbij...
Paprika erbij...
Bak dunne Franse friet in de Air fryer
Geen Air fryer friet, gewoon voorgebakken diepvries
Groningen
O ja!
Allerhande paasnummer
Truttenrecepten voor de moderne tweeverdiener
Galettes bretonnes maken met zoete boter... Dat weet zelfs Retteketet beter, kan je nagaan
O ja!
De NOS nieuwslezer, zoals altijd een randdebiel
"De koekoeksclan"
O ja!
En ik heb het gecontroleerd!
Een AH winkel in de buurt van een Jumbo ziet er fantastisch uit in vergelijking met een AH winkel zonder Jumbo in de buurt!
Wor je genaaid door AH of wor je niet genaaid door AH?
O ja!
De ontzagwekkende supertrut Ilonka
Zie hier
O ja!
Ik heb een app ontwikkeld waarmee je kan zien of je gemiddeld over een in te stellen aantal dagen je reet goed hebt afgeveegd
Appstore en Google Play: reetveger
O ja!
Goethe
"Das ist ja wohl das Klügste, was man tun kann, um sich Ruhe zu verschaffen, dass man gegen die anderen etwas unverträglich sei."
Vlakbij de Pijpstraat
"Wij hadden laatst in de pizzeria een bestelling van iemand uit de Wipstraat. Gebeld of het klopte. Kregen we de hospita en die heette Naijer. Echt waar. Giny."