vrijdag 10 april 2020

Kaasfondue (1)



Inkopen uit de Engelse winkel
Links een heel mooie soort rietsuiker
Rechts bruine en gele basterdsuiker van rietsuiker, extra fijn gemalen



Kaasfondue op Goede Vrijdag

Prima toch?

Recepten uit de Larousse Dictionnaire des Fromages



Alle recepten gebaseerd op een normale fondue indien niet anders aangegeven



Fondue riche

Rijke fondue


100 gram Gruyère en 50 cc wijn pp
Marc in plaats van Kirsch gebruiken

Serveer met gekookte babymais, zwarte olijven, gestoofde kleine champignons, gestoofde aubergineblokjes, stukjes gebakken spek

En brood, maar kleine stukjes



Vlierbloesem siroop
Gebruikten de Romeinen al


Fondue soubise

Uienfondue


Muskaat erin en cayenne

En kleingesneden gestoofde ui

Serveer met ook rondjes gepaneerde gefrituurde ui
(calamuien a la romana zeg maar)




Fondue formidable

Dat kan je zelf vertalen


Poire-Williams ipv Kirsch, en dat is niet de eerste keer dat ik dat lees

Serveer met blokjes stevige Williams peer en met brood




Fondue à la paysanne

Plattelandsvrouwen fondue


Fondue vaudoise maken
(Gruyère en Vacherin fribourgeois)

Met gehakte dragon erin én uitgebakken rookspekjes

Met brood natuurlijk




Fondue à la mode du patron

Fondue op de manier van de baas


Gehakte peterselie toevoegen en dragon en dille

En flink uitgebakken spekjes

Brood!




Links naar eerdere fondue posts


Zie hier (Alle links hier openen in een nieuw venster)

Zie hier

Zie hier



Zie de volgende aflevering hier