maandag 13 april 2020

Kaasfondue (2)



Niks kaasfondue foto's
Aardappel, ei, masala
Gekookte eieren bakken


Deel 1 een paar dagen geleden gepost

De kaasfondue recepten uit de Larousse des fromages


Fondue à la fermière

Op de manier van de boerin


Niet alleen stukjes brood

Ook stukjes gebakken worstjes, augurken, zilveruitjes




Fondue aux hamburgers

Fondue met, jawel, goed geraden


Maak de fondue zoals altijd, maar met 100 gram kaas pp.

Serveer niet met brood maar met balletjes hamburgervlees

Geen rundergehakt maar HOH, p/z, versgemalen korianderzaad, in melk geweekt uitgeknepen oud brood, eigeel, peterselie, majoraan



Fondue aux chantarelles

Cantharellen dus


Die bak je aan in boter, in stukjes, met sjalot, en die gaan door de fondue




Gereed ei


Fondue à la piemontaise

Noord-West Italië dus


"Gebruik marc ipv Kirsch"
Grappa dus

Rasp vlak voor het serveren een witte truffel boven de fondue en roer steeds meteen het raspsel erdoor



Fondue à la périgourdine

Op de manier van de vrouw uit de Périgord


Als boven maar met wintertruffel

En met Franse marc dan dus



Met roti...


Zie deel 1 hier 

(Alle links hier openen in een nieuw venster)

In deel 1 ook links naar al mijn andere kaasfondue posts!