woensdag 1 april 2020

Mosselen (46)




De foto's hebben weer niks met de tekst te maken
Bitterbal, gepaneerd met gebroken corn flakes
Heel mooi


Ongelofelijk

De 46e uitzending over mosselen alweer!


Zie de eerste post hier
Alle links hier openen in een nieuw venster

Aan het einde van elke post een link naar de volgende

Uren culinair leesplezier!

Nou ja, als je van mosselen houdt dan...


Vandaag hoe de Winkler Prins Culinaire Encyclopedie er uitgebreid op in gaat

Aflevering 1



Erg lekker spul uit India
"Van India'se kruisbessen"
Onzin want er zit een pit in net als in een kers
Je gebruikt het net zoals nasi-kruiden als je nasi goreng maakt



Mosselen bakken

Die halen ze rauw uit, dan door bloem (eventueel + paneermeel) en dan bakken

Nou, dat is niet zo gemakkelijk...

Maar wel lekker!



Mosselen uit de frituur

Koken, uithalen

Marineren in olie, citroensap, gehakte peterselie

Dan door beslag en frituren



Knijpertje met slagroom
Jammie!


Turkse gefrituurde mosselen

Beslag maken met gist en eieren

Mosselen koken, uithalen

Door het beslag en frituren



Gegratineerde mosselen

De mosselen koken en het kookvocht opvangen

Een roux maken, en er met het mosselnat een saus van maken

Geraspte kaas door de saus werken

Mosselen idem

Dat spul in jakobsschelpen (of ovenschaaltjes)
Bekwasten met gesmolten boter
Paneermeel gemengd met geraspte kaas erover
Gratineren



Hamsteren?
Hoezo??


Gestoofde mosselen met tomaten
Valencia

De mosselen koken met (alles fijngesneden) prei, wortel en peterselie
Zeven en het kookvocht bewaren
Olijfolie, ui, knof...
Stukken tomaat...
Inkoken met witten wijn en het kookvocht, met ook wat tomatenpuree
Proef op p/z
De uitgehaalde mosselen erin warmen



Gevulde mosselen

Mosselen koken, afgieten, en de dekschelpen verwijderen
Boter, sjalot, knoflook...
Kruim van oud witbrood erdoor
Peper, peterselie...
De mosselschelpen ermee vullen
Grillen



Mosselen à la meunière

Gekookte mosselen door bloem en in boter bruinen
In jakobsschelpen leggen, gebruinde boter erover gieten, wat peterselie erover, en serveren met citroen



Château Cheverny


Mosselen in roomsaus

Mosselen koken en uithalen
Het kookvocht zeven en bewaren
Een dikke béchamel maken en aanlengen met het kookvocht
Op smaak met zure room, room, boter, p/z
De mosselen erin warmen



Mosselen met sauce tartare
Koken en met die saus (zoek op het blog) serveren



Mosselen marinière
Bespraken we al



Château Moulinsart
Oftewel Molensloot



Zie de volgende aflevering hier