Spaghetti
Met sardiensaus en paprika
Olijfolie, stukjes puntpaprika sauteren, uit de pan
Spekjes in die pan uitbakken...
Ui, knof, peterselie erbij...
Sardientjes...
(De olijfolie van het sardienblik gebruik je om eieren in te bakken of zo)
Pikante paprikapuree (Ajvar; Turkse winkel)... Schijfjes groene olijf... Proef
Spaghetti koken
Paprika in de saus warmen
Macaroni
Met kippenpoot en tomaat-gembersaus
Normaal gebruik ik nooit gewone macaroni maar maccheroni, maar ik had over na het maken van Mac 'n cheese balls
De poot in de oven op 200°, een dikke 20 minuten
Af en toe keren
(Moet rondom in het vel zitten; loshangende stukken dus gebruiken om naakte te bedekken; opbinden!)
Olijfolie, ui, knof, gemberwortel...
Witte wijn, kippenbouillon, rozemarijn, pikant paprikapoeder (niet gerookt!)...
Halve kerstomaatjes erin en inkoken...
Proef op zout (gebruik wat Worcester, en wat Oxo of zo)
Macaroni koken in kippenbouillon...
Abalone mie
Met drumsticks (alweer kip??) en haricots verts
Abalone mie: dunne mie, gemaakt met abalonebouillon ipv water
Abalone, die maken die asbakschelpen met die gaatjes en dat paarlemoer
Met beest erin zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Die mie is heerlijk, behalve als het een normale prijs heeft
Drumsticks bruinen in maisolie
Uit de pan
Haricots in stukjes zonder kop kont sauteren in de olie en eruit
Ui, knof, gedroogd pepertje
Kip erin, rijstwijn, water, oestersaus, garen
Half gaar: haricots erbij
Mie koken
Mie
Met speklappen, tofu en paprika
Mapo doufu achtig iets maar dan met ook varkensvees
Brede roerbakmie koken en afgieten
Paprikastukjes sauteren in pindaolie en uit de pan
Mie idem, maar goed husselend en met wat boter erbij
Stukjes speklap in dezelfde pan aanbakken
Knof, gember, sjalot...
Tomatenpuree...
Varkensbouillon (Chinese toko of Poolse toko), gebroken groene Szechuan peper, afgespoelde zwarte boontjes (douchi) en het rode vocht van gefermenteerde soja (Fermented bean curd)
Proef op zout en corrigeer eventueel (maar dat zal niet nodig zijn) met Light soy
De mie, de paprika en blokjes tofu (gewone) erin warmen
Lasagne
Met tomaat en rookkaas
Flink tomaat in partjes snijden en "droog maken" (geen pitjes of vloeistof)
Rookkaas raspen (AH en Jumbo verkopen het aan het stuk)
Flink boter, sjalot, knof...
Bloem...
Melk... (hou de saus dun met wat witte wijn)
Proef, Worcester, p/z...
Ovenschotel, béchamel, lasagnevel, béchamel, kaas, lasagnevel, béchamel, kaas, lasagnevel, tomaat, groene kruiden, schijfjes groene olijf, kaas, béchamel
Oven
(De volgende ochtend, koud, want ik was de foto vergeten...)