vrijdag 24 april 2020

Pasta!




Spaghetti

Met sardiensaus en paprika


Olijfolie, stukjes puntpaprika sauteren, uit de pan

Spekjes in die pan uitbakken...

Ui, knof, peterselie erbij...

Sardientjes...
(De olijfolie van het sardienblik gebruik je om eieren in te bakken of zo)

Pikante paprikapuree (Ajvar; Turkse winkel)... Schijfjes groene olijf... Proef

Spaghetti koken

Paprika in de saus warmen




Macaroni

Met kippenpoot en tomaat-gembersaus


Normaal gebruik ik nooit gewone macaroni maar maccheroni, maar ik had over na het maken van Mac 'n cheese balls

De poot in de oven op 200°, een dikke 20 minuten
Af en toe keren
(Moet rondom in het vel zitten; loshangende stukken dus gebruiken om naakte te bedekken; opbinden!)

Olijfolie, ui, knof, gemberwortel...
Witte wijn, kippenbouillon, rozemarijn, pikant paprikapoeder (niet gerookt!)...

Halve kerstomaatjes erin en inkoken...

Proef op zout (gebruik wat Worcester, en wat Oxo of zo)

Macaroni koken in kippenbouillon...




Abalone mie

Met drumsticks (alweer kip??) en haricots verts


Abalone mie: dunne mie, gemaakt met abalonebouillon ipv water
Abalone, die maken die asbakschelpen met die gaatjes en dat paarlemoer
Met beest erin zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Die mie is heerlijk, behalve als het een normale prijs heeft

Drumsticks bruinen in maisolie
Uit de pan

Haricots in stukjes zonder kop kont sauteren in de olie en eruit

Ui, knof, gedroogd pepertje

Kip erin, rijstwijn, water, oestersaus, garen

Half gaar: haricots erbij

Mie koken




Mie

Met speklappen, tofu en paprika

Mapo doufu achtig iets maar dan met ook varkensvees


Brede roerbakmie koken en afgieten

Paprikastukjes sauteren in pindaolie en uit de pan

Mie idem, maar goed husselend en met wat boter erbij

Stukjes speklap in dezelfde pan aanbakken

Knof, gember, sjalot...

Tomatenpuree...

Varkensbouillon (Chinese toko of Poolse toko), gebroken groene Szechuan peper, afgespoelde zwarte boontjes (douchi) en het rode vocht van gefermenteerde soja (Fermented bean curd)

Proef op zout en corrigeer eventueel (maar dat zal niet nodig zijn) met Light soy

De mie, de paprika en blokjes tofu (gewone) erin warmen




Lasagne

Met tomaat en rookkaas


Flink tomaat in partjes snijden en "droog maken" (geen pitjes of vloeistof)

Rookkaas raspen (AH en Jumbo verkopen het aan het stuk)

Flink boter, sjalot, knof...

Bloem...

Melk... (hou de saus dun met wat witte wijn)

Proef, Worcester, p/z...

Ovenschotel, béchamel, lasagnevel, béchamel, kaas, lasagnevel, béchamel, kaas, lasagnevel, tomaat, groene kruiden, schijfjes groene olijf, kaas, béchamel

Oven



(De volgende ochtend, koud, want ik was de foto vergeten...)