Vandaag foto's van een vreetfestijn van de Eetclub
Bresaola hier (één van de 20 bordjes!)
Links ongebakken balkenbrij
Rechts geen idee
Prachtig marmer hebben we daar in de keuken
Champignons bakken
Champignons (kleine; Jumbo) door kokend water halen even
Bekken: vocht lijkt opgenomen te worden, maar dat is meer een soort van coaten
En dus ook wordt er veel minder vet opgenomen!
Veel sappiger zo (alhoewel dat ook een nadeel kan zijn als je richting duxelles wilt werken)
Koken met Sammy
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Pâté de campagne onder varkensnet
De vet-aders de boom, laurier de bladeren, cranberry de appels
AH, paasfolder
Dat ze zo enorm goedkoop zijn
Ja, als je zooi wilt vreten wel ja (gevogeltefond, hoofdingrediënt varkensvet; wildfond, hoofdingrediënt varkensvet) (vergelijk eens met de ingrediënten bij Jumbo zou ik zeggen; bouillon gemaakt van kip en groenten; bouillon gemaakt van wild en groenten) (en 40 % goedkoper daar!) (dat is het lekkere van Albert Heijn, dat ze rotzooi verkopen voor méér geld)
En dan die vulgaire flauwekul: varkensvlees wellington, carpaccio rollade...
Weer zoiets waarover je op internet enkel onbegrijpelijke lulpraat aantreft
Wat is muscovado en wat is demerara
Ik heb het maar besteld, dan weten we het tenminste zeker
Demerara: gewoon rietsuiker
Dark en light muscovado: bruine en gele basterdsuiker, maar dan wel heel fijn gemalen (een interessant en heerlijk product!), en van rietsuiker (basterdsuiker: bietsuiker)
Karpers
Ontdekte in ene
dat als je rijstpasta (type tagliatelle) kookt in pikante bouillon, dat het dan niet pikant wordt
Gewone pasta wel
Er was toch een enorme rel toen die Engelse proletenkop paella met chorizo maakte?
Dat dat nooit never gedaan werd?
Zag een klassiek recept voor paella de marisc amb xoriço
Valencia
Paella met zeevruchten en chorizo
Rollade gekookt in melk
Maiale al latte
De elitair omhooggevallen Volkskrantlul Sander Schimmelpenninck
"De Action is de frikandel van de retail: alles is verwerpelijk aan die winkel, maar de onderontwikkelde Nederlandse consument vreet het."
Salsa espinaler
Wat is dat toch ontzettend lekker bij tapas
Zie hier
"Salsa d'aperitiu", aperitiefsaus