zondag 19 april 2020

Een partijtje kookboeken,



Zoete ui stoven met bouillon en rode wijn


resultaat van een dagje Mamamini en zo

Het duurste boek kostte € 1,-



Schweizer Küche


Per streek ingedeeld
Interessant boek

Rösti, Spätzle...

Appenzeller Käsküchlein
Wil het graag maken, maar ja, de spuitzak en ik, dat is geen goed huwelijk

Spätzlimehl?
Knöpflimehl?

Maluns: gebakken gnocchi di patate

Spinazie noedels met Schabziger
Dat is die groene Zwitserse kaas uit die strooibusjes
Maar dan ongeraspt

Ossobuco met citroen
In Italië heb je een sinaasappel variant

Berner uiensoep waar je stijfgeklopte slagroom doorroert

Dörrbohnen
Gedroogde sperziebonen
Dat is ook Gronings en Oost-Fries
Opdrögt bohne
Niet te vreten...



Dik gesneden knof salami op het deeg


Steam cooking

Oosters, dan


"20 groene Nieuw-Zeelandse mosselen, gekookt"
Dat wordt moeilijk...

Veel flauwekul van in sla gewikkelde pakketjes en in prei gewikkelde pakketjes

"Maleise gestoomde forel"
Forel in Maleisië??

"Filet van zeeduivel"
Doe me dat eens voor zou ik zeggen




Proef Zweden!

Ikea dus


Ik heb een enorme lijst genoteerd van allerlei lekkers voor als ze weer open zijn
Bergbraamazijn, brandewijnkaas, bergbraamjam, elandenpasta etc etc

O ja, garnalenkaas spread!

Janssons Verleiding
O ja, een beroemd gerecht
Aardappelen, uien, ansjovis, room
Heerlijk!

"Eggs Benedict op zijn Zweeds"
Flikker op met die flauwekul




Een paar boekjes waarover weinig te zeggen valt


Smakelijk Groningen

Bloedbrood
(Smakelijk!)
Brood bakken van bloed en meel

Najaarsstamppot en Nieuwjaarsstamppot
Zelfde recept...
Blote kindertjes in het groene gras...


The English Kitchen

Een heel aardig boekje met alle klassieke recepten
Maar het overgrote deel besprak ik al eens

Mincemeat, piccalilly...


De Welkokende Vriesche Keukenmeid

Herdruk dan dus

Flauwe verhalen en flauwe tekeningetjes


Koken met Karin

Kerstrecepten

Wat een trut moet dat zijn zeg...