vrijdag 3 april 2020

Wekelijks etentje




Wat ik zo kocht op Boekwinkeltjes
De afgelopen weken
Schitterend verhaal, die Mainzer Beobachter



Wekelijks eet er iemand bij mij, al jaaaaaaren

En die houdt in een boekje bij wát ze gegeten heeft


Zie de eerste aflevering hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)




Heel mooi


2016


5 december

Koloniale boerenkool

Sloppy Joe

Griekse yoghurt met bosbessen
(Geen blauwe bessen!)


12 december

Boekweit blini met smetana (Russische zure room) en kaviaar

Jollof rice (Nigeria; met tomaat- en paprikasaus) met een kippenpoot

Yoghurt met rode bessen en crème de cassis


19 december

Bresaola

Pinchos morunos (pikante spiesjes); linzen met soepgroenten

Boekweit blini met smetana en bosbessen


27 december

Oberpfâlzer Bauerngeräuchertes, en pâté van pata negra

Zwarte boeboer (rijstpap) met gerookte kip en haricots verts

Geiten-rookkaas met pithaya



Erg mooi...


2017


9 januari

Eendenborst, toast, Isigny boter

Kalfslappen met Shanghai paksoi en tuinbonen

Langres (de koning der kazen)


16 januari

In palmolie gebakken ei

Kippenbouten met kriel en gedroogde oesterzwam

Moosbacher


23 januari

In boter gebakken zoute haring

Ovenschotel van aardappelen, Harzer Käse en bleekselderij

Doruvael


30 januari

Komkommer uit de oven met Remeker kaas

Papillotte van forel met stekelzwam; rijst

Palmvrucht



Je moet het ooit in handen gehad hebben
Je moet er ooit in gebladerd hebben
Maar niet gaan lezen hoor
Enkel een klein plekje in je culturele bagage


6 februari

Ganzenlever- en eendenleverpâté

In witte Côtes du Rhone en Pilsner gestoofd kalfsvlees, met mais en doperwten in paprikasaus

Vlierbessensorbet


13 februari

Eieren in aspic met gerookte zalm en gekookte ham, met truffelparels en balsamico

Groene papaja gestoofd in Banyuls; parelhoen; trofie (pasta)

Gruyère corsé


20 februari

Omelet met zeekraal en tomatensaus

Szegediner zuurkool met rijst en gerookte krabbetjes

Parmezaan met Gewurztraminergelei


27 februari

Gerookte eendenborst, pastrami, olijven, sherry-mayonaise

Fondue van Vacherin Mont d'or

Abbaye Sainte Mère



Nog niet gelezen
Lydia en de zwaan was erg mooi
"Fris-schoolkind-dat-opgewekt-thuiskomt"
Schitterend