Vandaag foto's van Chicken Katsu Curry
Zie het recept hier; ff scrollen
Alle links hier openen in een nieuw venster
Zie de eerste aflevering van Knof hier
Knofsoep
Frankrijk
Snij knoftenen in schijfjes en bak ze langzaam bruin in ganzenvet
Maak er een roux van en daarvan soep, met gevogeltebouillon
Laat 10 minuten zachtjes koken zonder deksel
Haal door de draaizeef met de fijne plaat
Bind met eigeel waardoorheen per eigeel een koffielepel witte wijnazijn geklopt is
Leg sneden boerenbrood (Pain bis) op soepborden, giet er de soep over en laat enkele minuten staan vóór het serveren
Konijn met knof
Centraal-Spanje
Een konijn in ei-grote stukken hakken en die mét de kop op hoog vuur snel rondom aanbraden in olijfolie
Op halfhoog vuur eventjes flink grote ongepelde en dwars in tweeën gesneden knoflooktenen meebakken
Z/p
Bedenk dat konijn, net als bijvoorbeeld koteletten, snel gaar is maar daarna snel taai wordt, waarna het lang moet worden gestoofd
Navarra
In de oven worden klaargemaakt
In dat geval regelmatig bedruipen
Zodra het konijn gaar is (hete oven!) wat witte wijn erbij, de aanbaksels losroeren en kruiden met p/z, paprikapoeder en rozemarijn
Beide recepten idem met kip
Aioli
Frankrijk
Maak in een blender of vijzel een brij van vier tenen knof en een in melk geweekte en uitgeknepen snee oud witbrood zonder korst
Doe in een kom en werk er een rauw eigeel door
Maak er met olijfolie een mayonaise van
Breng op smaak met citroensap en p/z
Maak wat dunner, indien gewenst, met melk
Ajo blanco
Witte knof
Ook wel witte gazpacho
Week een ons oud witbrood zonder korst in koud water
Maal een ons ontvelde amandelen, twee tenen knof en wat zout
Knijp het brood uit en werk door het gemalen spul; je krijgt een dikke prut
In de blender of met een mixer 100 ml goede Spaanse of Portugese olijfolie erdoor werken, als maak je mayonaise
Idem 50 ml witte wijnazijn
Klop er een liter ijskoud water door
Werk door een draaizeef op fijne plaat
Koel goed
Serveer met amandelen en koude blauwe druiven
O ja!
Mooie link!
29 recepten met aardbeien uit de New York Times
Zie hier