Vandaag foto's Southern Baked Beans
Zie mijn recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Uit de internationale pers
New York Times, Washington Post, Libération
én uit de Azijnbode én uit het AD
Flank steak
Met tomaat, radijs, komkommer, Nuoc cham en mihoen
Vietnam
Flank steak (vanglap) gerechten zie mijn post hier
Maak de Nuoc cham
Fish sauce, limoenrasp, limoensap, palmsuiker, versgemalen knofgranulaat, gehakte jalapeño
Roer om en laat een tijdje trekken, regelmatig roerend
Marineer er de steak mee en gebruik de rest om over de hierboven genoemde groente te sprenkelen en die erbij te serveren
Gril of bak de steak
Serveer met ook mihoen
Amerikanen serveren dan die steak óp de mihoen...
Kibbeh nayyeh
Libanese tartaar
Een kletsrecept zoals altijd, van Kwake Klootweg
Volkskrant
Zie voor een correct recept mijn post over tartaar hier
Kijk onder Turkije
Varkensvlees met salie
In Libération een tip, zonder veel receptuur erbij
Neem een stuk varkensvlees, de halskarbonade maar dan aan één stuk
Van de ribben losgesneden dus
Net zoals lomo in Spanje, maar dat is van haaskarbonade
Besteek, tussen vlees- en vetdelen, met salietakjes
In de oven, en goed blijven bedruipen van het eruit komende vet
Je kan ook meteen knofjes (in de lengte doorgesneden) erbij steken
Gemarineerde varkensschouder
Griekenland
Een flink stuk varkensschouder wat schoonmaken
In plakken snijden van ietsje meer dan een centimeter dik
Dwars op de draad natuurlijk
Marineer in citroensap, olijfolie, knof en tomaat (beide gehakt), ui (grove ringen), paprikapoeder (kies uw soort), z/p en oregano
Op een koele plek, en regelmatig draaien
Oven op 230°
Met olijfolie ingevette bakplaat
Vlees uit de pan, wat uitlekken
Ui idem
Op de bakplaat en de ui erop en ertussen
In de oven
Draai één keer
30 tot 40 minuten
Serveer met paprikapoeder erover
En warme pita
En tomaat, komkommer, tzatziki, friet, muntblad...
Sparreribs op de BBQ
Die Marvin Mumu van 24 Kitchen
Stompzinniger recepten zijn niet te vinden
Die marineert in pilsner...
Met zout, citroensap en honing, kan het oubolliger
En weer eerst die Dry rub waarvan we niet mogen weten wat erin zit
Wat een slap verhaaltje...