maandag 29 juli 2019

Vlees!



Vandaag foto's Southern Baked Beans
Zie mijn recept hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Uit de internationale pers

New York Times, Washington Post, Libération

én uit de Azijnbode én uit het AD



Flank steak

Met tomaat, radijs, komkommer, Nuoc cham en mihoen

Vietnam


Flank steak (vanglap) gerechten zie mijn post hier

Maak de Nuoc cham
Fish sauce, limoenrasp, limoensap, palmsuiker, versgemalen knofgranulaat, gehakte jalapeño
Roer om en laat een tijdje trekken, regelmatig roerend

Marineer er de steak mee en gebruik de rest om over de hierboven genoemde groente te sprenkelen en die erbij te serveren

Gril of bak de steak

Serveer met ook mihoen

Amerikanen serveren dan die steak óp de mihoen...




Kibbeh nayyeh

Libanese tartaar


Een kletsrecept zoals altijd, van Kwake Klootweg

Volkskrant

Zie voor een correct recept mijn post over tartaar hier

Kijk onder Turkije




Varkensvlees met salie


In Libération een tip, zonder veel receptuur erbij

Neem een stuk varkensvlees, de halskarbonade maar dan aan één stuk

Van de ribben losgesneden dus

Net zoals lomo in Spanje, maar dat is van haaskarbonade

Besteek, tussen vlees- en vetdelen, met salietakjes

In de oven, en goed blijven bedruipen van het eruit komende vet

Je kan ook meteen knofjes (in de lengte doorgesneden) erbij steken




Gemarineerde varkensschouder

Griekenland


Een flink stuk varkensschouder wat schoonmaken

In plakken snijden van ietsje meer dan een centimeter dik
Dwars op de draad natuurlijk

Marineer in citroensap, olijfolie, knof en tomaat (beide gehakt), ui (grove ringen), paprikapoeder (kies uw soort), z/p en oregano

Op een koele plek, en regelmatig draaien

Oven op 230°

Met olijfolie ingevette bakplaat

Vlees uit de pan, wat uitlekken
Ui idem

Op de bakplaat en de ui erop en ertussen
In de oven

Draai één keer

30 tot 40 minuten

Serveer met paprikapoeder erover
En warme pita
En tomaat, komkommer, tzatziki, friet, muntblad...




Sparreribs op de BBQ

Die Marvin Mumu van 24 Kitchen

Stompzinniger recepten zijn niet te vinden


Die marineert in pilsner...

Met zout, citroensap en honing, kan het oubolliger

En weer eerst die Dry rub waarvan we niet mogen weten wat erin zit

Wat een slap verhaaltje...