Eindelijk!
Stamp gedroogde appeltjes
Met Quorn in paprikasaus
Snij de appeltjes (type hierboven) wat klein richting dobbelstenen, en week enkele uren
Olijfolie, ui, knof, peterselie...
Pikante (of niet) paprikapuree erbij (Turkse winkel; ajvar)
Witte wijn, zout...
Aardappelpuree maken
Boter, p/z, nootmuskaat, melk...
Ondertussen de appeltjes in het weekwater met zout aan de kook brengen
Vijf minuten sudderen als je de soort als hierboven hebt
Als je dit hier hebt dan 12 uur weken en een half uur sudderen
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Afgieten
Door de puree
Quorn stukjes (naturel) bakken in boter
Flink wat boter is flink wat jus
Stamp eventueel met paneermeel en boter in de oven
Quorn door de paprikasaus
Friet!
Met lambsrack en paddo's
Aangepast AH recept
Olijfolie en boter
Sjalot, knof en peterselie...
Op laag vuur tijm...
Op hoger vuur grof gesneden paddo-stelen...
Stukjes paddo-hoeden...
Witte wijn, Bovril of zo, en proef op peper
Het rack rondom dichtschroeien
In een ovenschaal leggen, met flink rode wijn eromheen, zilveruitjes uit het zuur en laurier
Bedruip met acaciahoning
In de oven
Vanaf na vijf minuten regelmatig bedruipen met de wijn
Friet bakken
Vocht rond het rack inkoken (rack in folie)
Eventueel binden met Beurre manié
Weer de saus vergeten op de foto...
Aardappelschijven, gekookt
In aspergesaus met kip
Maak bouillon van aspergeschillen en kontjes
Zeef, en kook er asperges in
Uit de pan en koel
Aardappelschijven idem
Maak van de bouillon via een roux en p/z etc. een mooie velouté
Warm kip, aardappelen en asperges in de saus
Ik gebruikte weinig zout en strooide er fijngesneden nagelholt over
Maar ja, de foto had ik al gemaakt vóór die nagelholt...
Ik zal het nooit leren...
Stamp zoete ui
Met gepocheerd ei en jus
Stoof zoete ui lang en langzaam in flink boter
Later wat knof erbij en weer wat later witte wijn
Kruid met peper en Oxo of zo
Ui eruit scheppen en van de botersaus een mooie saus maken
Aardappelstamp
Melk, boter, p/z, nootmuskaat...
Ui erdoor
Proef en werk er wat Worcestershire door
Pocheer eieren
Alweer friet!
Met Beyond Burger en appelmoes en alweer jus
Die Beyond Burger (firma Beyond Meat; nu ook een fabriek in Nederland) is best te eten, maar zeg niet dat je het verschil met vlees niet proeft
Nou ja, zeg dat als je geen smaak hebt
Het ruikt naar Maggi (lucht gaat er bij het bakken wat af, maar de smaak niet), en het ziet er van binnen en van buiten een beetje raar uit
Het is ook erg klef, plakkerig, en nogal zoutig
Ruikt op het snijvlak erg raar
Al met al veel synthetiek
Ongetwijfeld beter dan wat we tot nu hadden in de categorie nepburgers, maar eet het eens naast een echte...
(Waarom toch al die vleesvervangerij flauwekul? Maak iets met kaas, met ei, met tofu...)(Ik kan tig dingen maken zonder vlees waarbij het niemand opvalt dat zij/hij zonder vlees eet...)
Er zit een burger bite aan, maar zeker geen vlees bite
Ik bedoel: er komt geen sap uit als je erop bijt
De primaire structuur is er, de secundaire niet
Het heeft niet de smaak van een burger
Ja, voor kids die gedachteloos eten...
Proef eens goed, zou ik zeggen
Het is ook droog
Artikel in de Frankfurter Allgemeine Zeitung
Erwteneiwit, aardappelzetmeel, kokosolie, rode bieten kleurstof
"das Fleisch in Form und Geschmack so weit als möglich ähnelt"
Zeker, maar lang niet weit genug
De vego burgers van Impossible Foods schijnen beter te zijn
(In Europa nog niet op de markt)
Met friet dus, en met ijskoude appelmoes van zo rood mogelijke jonagold gemaakt
En met mayo, picc en Heinz Hot Chili Sauce
O ja!
Ik kwam in korte tijd veel gerechten tegen met "veel zwarte peper"
Indiana fried chicken, Juicy Lucy (eet ik vanavond!), Peruaanse gestoofde kip, Taiwanese zwarte peperbroodjes, Peppery flank steak, Nigeriaanse Pepper soup...
O ja!
Nieuwslezer
"Manueel, met de voet"
O ja!
Loethe Olthuis in de Volkskrant
"Eten klinkt in het Frans vaak spannender dan het is. Zo is een ‘croque monsieur’ gewoon een tosti, ‘vol-au-vent’ een pasteitje en ‘crème anglaise’ vanillevla.
Let op: ‘andouillette’ klinkt heerlijk, maar is worst gevuld met ingewanden."
Kan die suffe doos niet gewoon ff de gracht ingetrapt worden of zo?
O ja!
Ik schreef in eerste instantie hierboven ergens "met gepocheerd ui" ipv ei
Hahahahahaha!
Ging het corrigeren en maakte van ei ui ipv ui ei!
Hahahahahaha!
Heb een tijd met veel plezier in een keuken gewerkt waar een Ierse vrouw en een Venezolaanse rondliepen
Als je tegen die Ierse ei zei, dan begreep ze ui
Die Venezolaanse begreep het precies andersom
Ik zei eens tegen de Venezolaanse "Tosti gezond is met kaas, tomaat, ui en peper"
Maakte ze een tosti met kaas, tomaat, peper en ei
De waanzinnige appelmoes!