Een dikke béchamel maken
Ik ben begonnen met sjalot en knof
Half volle melk, half kippenbouillon
P/z, nootmuskaat, Worcestershire
Huevos al colchón
Dit is weer een van die gerechten waarover altijd grote discussies zijn
Over hoe je het maakt, en over of het al die moeite waard is
Het principe
Béchamel
Eieren bakken
Béchamel in zo'n (ingevette) ring, zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Ei erop, béchamel erop
Goed koelen
Uit de ring halen
Paneren en frituren
Zie het verhaal / het recept in El País hier
Daarmee begon het
(Ik vind dat ei nauwelijks meer dan een gepaneerd gebakken ei)
Goed koelen
Althans zo deed ik het
Zie hieronder
Wat is het probleem
De béchamel moet na het frituren smeuïg zijn
Maar dan kan je dat afgekoelde ding nooit in je hand houden om te paneren
De béchamel moet dus stevig zijn en wordt / blijft dan niet smeuïg
De eierdooier moet zacht zijn / blijven
Het eigeel moet eruit lopen als je het ding aansnijdt
Maar dat lukt nauwelijks met stevige (gekoelde) béchamel; dat druk je dan kapot
In dat artikel staat dat bij hem het ei uit elkaar valt als hij de béchamel erover giet
Huhh??
Ik geloof er ook geen moer van dat het hem is gelukt
Ze bakken allemaal de eieren los
Maar als je toch met zo'n ring moet werken, dan bak je het ei daarin natuurlijk
Vervolgartikel
Zie hier
Lezers klagen dat het teveel gedoe is, dat het niet lukt...
Zie het resultaat volgens het eerste artikel links en dat van een lezer rechts hier
Youtubes
Zie hier
Op 19:10 (het is een ongelofelijk oud wijf) begint hij met de béchamel in de ringen te doen
20:40: wat ruimte om de béchamel aan de zijkant
Ik liet de tweede laag béchamel wat naar beneden zakken door het met een mespunt van de ring af te duwen en het zo wat ruimte te geven; en toen het uit de ring kwam heb ik het nog wat bijgesmeerd
Deze pief bakt de eieren in een pan en snijdt ze later bij; je zou ook met twee formaten ringen kunnen werken...
24:50: haalt de ring eraf enzovoorts
Huevos al cielo, zie hier
Zie 2.05: ander systeem
Er kan ook gekookte ham in
Zie hier
Dit is iets wat ze in 'n café maken, met gekookte eieren
Soort eierbal dus
Zo kwam het uit de ring
Prima handelbaar
Bebloemen doe je uit de hand, boven de aanrechtbak
Goed losgeklopt ei idem
Paneermeel idem
Frituren op 170°
Op keukenpapier
Ik maakte er tomaatstukken uit de oven bij
Met ui, knof, peterselie, groene kruiden, p/z, flink olijfolie
Het hoort met friet
Goed losgeklopt ei idem
Paneermeel idem
Frituren op 170°
Op keukenpapier
Ik maakte er tomaatstukken uit de oven bij
Met ui, knof, peterselie, groene kruiden, p/z, flink olijfolie
Het hoort met friet
Serveerde ik vandaag
Werd heerlijk gevonden
Ik ga nog flink wat experimenteren
U hoort van mij!