Vandaag inkopen
Oost-Aziatische producten
Gedroogde kaki, heel erg populair
Werkelijk enorm lekker
Vinden ook kindertjes
Vond nog een andere populaire
Gedroogde zoete aardappel
Ook paarse
Sinaasappel
Dronken sinaasappelcake
Biscocho borracho
Spanje
Klop vier eieren met 125 gram suiker fluwelig
Werk er sinaasappelrasp door naar smaak, 125 gram gezeefde bloem en bakpoeder of gebruik zelfrijzende bloem
(Ik ben handelsreiziger, in zelfrijzende bloem, ken ik mooi op me nest blijven liggen)
Bak 35 minuten in een oven op 160 graden
Maak ondertussen een stroop van 100 gram suiker, sinaasappelsap en Spaanse cognac, liefst 103 zwart etiket
Giet dit over de cake zodra die uit de oven komt
Geraspte kokos
Jumbo drie soorten
AH nul
Zwarte linzen met sinaasappel
Mexico
De linzen koken zoals normaal (met ui, knof, zout, peterselie, selderijblad, prei, wortel en een scheut malaga of zo), maar met gedroogde paprika in plaats van peper (of gebruik niet te hete gedroogde rode pepers)
Als ze 2/3 gaar zijn sinaasappel-rasp erbij
Als ze bijna gaar zijn stukjes geroosterde rode paprika erdoor
Monkey head mushrooms
Sinaasappelsalade met zwarte olijven
Spanje
Maak een salade van fijngesneden icebergsla (nu geen botersla!) met daarop sinaasappelpartjes en gehalveerde zwarte olijven (droge soort; "Griekse" heet het soms)
Maak een yoghurt-dressing, met wat sinaasappelsap erdoor
Yoghurt dressing
Yoghurt dus, mayo, fino, Worcestershire, citroensap, vers geplet komijnzaad, vers gemalen korianderzaad, selderijzout, wat vers geraspt gemberpoeder of wat gembersiroop en wat tabasco
Links yuzu poeder
Rechts een heel mooi pepermengsel
Eieren in kokos-kerrie en sinaasappelsap
Suriname
Borrelhapje
Vier gekookte en gepelde eieren klaar hebben staan
Pindaolie, ui, knof
Kerrie erbij of kerrie-ingrediëntenj; ik gebruikte koenjit, chili's, gember, laos, kardamom, kaneel, daoen salam
Iets zout
Op laag vuur droge witte wijn, sinaasappelsap en kokosroom erbij, ongeveer gelijke delen
Eieren erin en regelmatig roeren
Kan koud of warm
Soepkruiden
Deze met Chinees vingerhoedskruid en goji
Sinaasappelkoeken
Griekenland
Meng 150 gr suiker met 20 cc olijfolie,en werk er dan de rasp van de schil en het sap van een sinaasappel door, en een eetlepel (liefst Griekse) brandy
Meng 500 gr bloem met voldoende gedroogde gist (zie op het zakje) en met een koffielepel bakpoeder
Werk de twee mengsels geleidelijk door elkaar en kneed door
Vorm er een soort uitgerekte kroketjes van, leg die op een ingevette bakplaat en wacht tot ze beginnen te rijzen
Bak ze dan een half uur op 160 graden; ze moeten zo min mogelijk kleuren
Laat afkoelen
Maak op half-hoog vuur een stroop met 20 cc water, 200 gr (acacia)honing en het sap van een citroen
Laat met een kaneelstokje erin 10 minuten op laag vuur staan
Bestrijk de koeken met de stroop en bestrooi met gemalen kaneel
Decoreer met een halve walnoot
Koreaanse zoete aardappel pasta
Wordt prachtig glazig als gekookt
O ja!
Peruaanse kapsalon!
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
O ja!
Vond een mooi oud kaartje terug
Geachte heer Van Thiel
Uw bestelling Een kuil om snikkend in te vallen ligt voor u gereed