dinsdag 18 juni 2019

Pasta!




Fregola

Met merguez en wortel


Fregola is geroosterde reuzencouscous uit Sardinië

Ik heb het al lang in de planning staan met vongole, dat is klassiek

Week donkere rozijnen

Schrap - snij - kook wortelstukjes
Uit de pan

Kook fregola
Uit de pan en wat olie erdoor

Bak merguez
Ik gebruikte de olie uit een potje waar geroosterde paprika in had gezeten, erg lekker
Uit de pan en in stukjes

Olie, ui, knof, peterselie...

Tomatenpuree...
Harissa, witte wijn...

Proef op zout

Rozijnen en de rest erdoor




Nagano soba

Met Chicken katsu curry en courget


Nagano soba: boekweit soba

Kip koken; in kokende kippenbouillon gooien

De udon in die bouillon koken
Eruit, koud spoelen, wat rijstkaf  olie erdoor

Wat arachide olie met wat ghee
Schijfjes courget bruinen
(Het hoort met wortel)

Redelijk wat arachide olie, ui, knof...
Rijstebloem en curry erdoor (ik gebruikte pikante)
Bouillon en salamblad...
Op smaak met Japanse soy, aan de kook, laag vuur, 20 minuten
Op smaak met Garam masala
Warm houden

De kip paneren (gebruik panko) en frituren

Courget warmen in de saus




Abalone pasta

Met sojakorrels en doperwten


De pasta (gemaakt dus met abalone extract; gebruik wel echte en schrik niet van de prijs) koken in groentebouillon
Uit de pan en wat arachide olie erdoor

De korrels aan de kook in de bouillon, laaf vuur, 10 minuten
Afgieten en koudspoelen

Arachide olie, ui, knof, gebroken Szechuan pepertje (niet Szechuan peper dus)...
De korrels erin opbakken

Versauzen met wat bouillon
Diepvries doperwten erin garen
De pasta erin warmen
Op smaak met Dark soy




Fusilli corti col buco

Met tomatensaus en kazen

Pasta alla sorrentina

Daar schreef Otto Kleynejan over, dus dat gaan we eens maken zoals het wel moet

Die fusilli dat zijn kurkentrekkertjes (col buco: met gat), niet die opgedraaide plakjes; zie rechtsonder op de foto


Olijfolie, ui, knof, gedroogd gebroken pepertje...

Tomatenprut en rode wijn erbij

P/z, oregano, basiel...

15 minuten pruttelen

Pasta koken,. afspoelen, ingevette ovenschotel

Mozzarella snijden en op de pasta

Tomatenspul, eventueel wat olijfolie, parmezaan en pecorino romano erover raspen

Oven




Maccheroni

Met tomatensaus en gruyère

Die maccheroni lijkt wat op sedanini of op gramigna
En op Oost-Spaanse fideus


Kook de pasta, afgieten, koud spoelen, wat olijfolie erdoor

Olijfolie, soepgroenten (prei, wortel, peterselie, selderijblad, ui, knof)...

Mooi rijpe tomaten (Tasty Tom)...

Rode wijn, gebroken peperoncino, bonenkruid, laurier, groene olijven in stukjes, gedroogde kappertjes...

Zouten met Oxo of zo, maar misschien is het door de olijven niet nodig

Prak en proef (wat Worcestershire?)

Ingevette ovenschotel, saus, pasta, versgemalen gruyère, saus, pasta, kaas

Oven