Fregola
Met merguez en wortel
Fregola is geroosterde reuzencouscous uit Sardinië
Ik heb het al lang in de planning staan met vongole, dat is klassiek
Week donkere rozijnen
Schrap - snij - kook wortelstukjes
Uit de pan
Kook fregola
Uit de pan en wat olie erdoor
Bak merguez
Ik gebruikte de olie uit een potje waar geroosterde paprika in had gezeten, erg lekker
Uit de pan en in stukjes
Olie, ui, knof, peterselie...
Tomatenpuree...
Harissa, witte wijn...
Proef op zout
Rozijnen en de rest erdoor
Nagano soba
Met Chicken katsu curry en courget
Nagano soba: boekweit soba
Kip koken; in kokende kippenbouillon gooien
De udon in die bouillon koken
Eruit, koud spoelen, wat rijstkaf olie erdoor
Wat arachide olie met wat ghee
Schijfjes courget bruinen
(Het hoort met wortel)
Redelijk wat arachide olie, ui, knof...
Rijstebloem en curry erdoor (ik gebruikte pikante)
Bouillon en salamblad...
Op smaak met Japanse soy, aan de kook, laag vuur, 20 minuten
Op smaak met Garam masala
Warm houden
De kip paneren (gebruik panko) en frituren
Courget warmen in de saus
Abalone pasta
Met sojakorrels en doperwten
De pasta (gemaakt dus met abalone extract; gebruik wel echte en schrik niet van de prijs) koken in groentebouillon
Uit de pan en wat arachide olie erdoor
De korrels aan de kook in de bouillon, laaf vuur, 10 minuten
Afgieten en koudspoelen
Arachide olie, ui, knof, gebroken Szechuan pepertje (niet Szechuan peper dus)...
De korrels erin opbakken
Versauzen met wat bouillon
Diepvries doperwten erin garen
De pasta erin warmen
Op smaak met Dark soy
Fusilli corti col buco
Met tomatensaus en kazen
Pasta alla sorrentina
Daar schreef Otto Kleynejan over, dus dat gaan we eens maken zoals het wel moet
Die fusilli dat zijn kurkentrekkertjes (col buco: met gat), niet die opgedraaide plakjes; zie rechtsonder op de foto
Olijfolie, ui, knof, gedroogd gebroken pepertje...
Tomatenprut en rode wijn erbij
P/z, oregano, basiel...
15 minuten pruttelen
Pasta koken,. afspoelen, ingevette ovenschotel
Mozzarella snijden en op de pasta
Tomatenspul, eventueel wat olijfolie, parmezaan en pecorino romano erover raspen
Oven
Maccheroni
Met tomatensaus en gruyère
Die maccheroni lijkt wat op sedanini of op gramigna
En op Oost-Spaanse fideus
Kook de pasta, afgieten, koud spoelen, wat olijfolie erdoor
Olijfolie, soepgroenten (prei, wortel, peterselie, selderijblad, ui, knof)...
Mooi rijpe tomaten (Tasty Tom)...
Rode wijn, gebroken peperoncino, bonenkruid, laurier, groene olijven in stukjes, gedroogde kappertjes...
Zouten met Oxo of zo, maar misschien is het door de olijven niet nodig
Prak en proef (wat Worcestershire?)
Ingevette ovenschotel, saus, pasta, versgemalen gruyère, saus, pasta, kaas
Oven