Vandaag foto's charcuterie
Ik schreef al eens een verhaal over
Œuf perdu en Scottish eggs
Zie hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ei in gehakt
En dat vind je over de hele wereld
Je vraagt je af of het van Engeland in India en Pakistan (en vandaar in Afghanistan) terecht kwam of omgekeerd
Maar goed, ik beschreef daar ook varianten
Die wil ik nu even duidelijk en uitgebreider naast mekaar zetten
De link hierboven dus het ei in gehakt
Lomo embuchado
Het vlees van haaskoteletten, aan één stuk, behandeld als ham
Eierballen
Dat heb je in Groningen
Aaierbal
In feite is dat een kroket, want je praat over ragoût, en het is dus duidelijk wat anders
Een kroket met een ei in het midden
Zie hier
Variant: met kerrie in de ragoût, wat bij veel van deze eierdingen gebruikt wordt
Tsja; Engeland, India...
Recept zie hier
Het wordt ook gemaakt met runderragoût
En in Venlo kennen ze het ook
Frietei
Laatst schreef ik over
Huevos al colchón
Eieren op matras
Weer wat anders
Het ei zit nu in béchamel
Zie hier
Ik maakte het met vrij stevige béchamel (waardoor de dooier niet mooi heel,bleef), en ik moet nog verder experimenteren, maar ik kreeg al wel een aardig idee
Diverse dingetjes in wat een dun laagje stevige béchamel verpakken, paneren en frituren,
Stukje merguez, stukje geitenkaas, kwarteleitje, fruit, de mogelijkheden zijn ongekend
En nog wat!
Van alles door die béchamel werken, en daarvan balletjes frituren
U hoort van mij!
Pepersalami uit Zuid-Oost Frankrijk
De enige worst in Frankrijk die salami heet
Tot slot
Eierbal is gekookt ei in ragoût
Eieren op matras is gebakken ei in béchamel
Maar je hebt ook
Gekookt ei in béchamel
In Spanje heet dat Œufs Villeroy
Maar dat klopt niet
Œufs Villeroy zijn gekookte eieren in béchamel (erover en ernaast) in de oven
Zie die Spaanse hier
Echt café eten
Turkse knofworst