donderdag 25 juli 2019

Verstopte eieren



Vandaag foto's charcuterie



Ik schreef al eens een verhaal over

Œuf perdu en Scottish eggs

Zie hier

(Alle links hier openen in een nieuw venster)



Ei in gehakt

En dat vind je over de hele wereld

Je vraagt je af of het van Engeland in India en Pakistan (en vandaar in Afghanistan) terecht kwam of omgekeerd

Maar goed, ik beschreef daar ook varianten

Die wil ik nu even duidelijk en uitgebreider naast mekaar zetten

De link hierboven dus het ei in gehakt



Lomo embuchado
Het vlees van haaskoteletten, aan één stuk, behandeld als ham


Eierballen

Dat heb je in Groningen

Aaierbal


In feite is dat een kroket, want je praat over ragoût, en het is dus duidelijk wat anders

Een kroket met een ei in het midden

Zie hier

Variant: met kerrie in de ragoût, wat bij veel van deze eierdingen gebruikt wordt
Tsja; Engeland, India...

Recept zie hier

Het wordt ook gemaakt met runderragoût

En in Venlo kennen ze het ook

Frietei




Laatst schreef ik over

Huevos al colchón

Eieren op matras


Weer wat anders

Het ei zit nu in béchamel

Zie hier

Ik maakte het met vrij stevige béchamel (waardoor de dooier niet mooi heel,bleef), en ik moet nog verder experimenteren, maar ik kreeg al wel een aardig idee
Diverse dingetjes in wat een dun laagje stevige béchamel verpakken, paneren en frituren,
Stukje merguez, stukje geitenkaas, kwarteleitje, fruit, de mogelijkheden zijn ongekend

En nog wat!
Van alles door die béchamel werken, en daarvan balletjes frituren

U hoort van mij!



Pepersalami uit Zuid-Oost Frankrijk
De enige worst in Frankrijk die salami heet


Tot slot

Eierbal is gekookt ei in ragoût
Eieren op matras is gebakken ei in béchamel

Maar je hebt ook

Gekookt ei in béchamel

In Spanje heet dat Œufs Villeroy

Maar dat klopt niet

Œufs Villeroy zijn gekookte eieren in béchamel (erover en ernaast) in de oven

Zie die Spaanse hier

Echt café eten



Turkse knofworst