Vandaag foto's van Adobe Stock
Perentaart
Normandië
Tourte Normande aux poires
Maak kruimeldeeg
Zie bv. hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Schil 500 gram harde maar rijpe handperen, snijd in plakjes, doe in een kom en giet er vijf eetlepels Calvados bij
Roer er ietsje peper door en 60 gram suiker
Laat een uur op een koele plek staan en roer regelmatig om
Maak van het deeg en de uitgelekte peren een pie
Strooi, voordat je het deksel aanbrengt, nog wat suiker over de peren
Bak drie kwartier op 200 graden
Kook de marinade in en werk er, van het vuur af, een scheut room door
Giet dit mengsel door het gaatje in het deksel, beweeg de taart zodat het mengsel zich tussen de peren werkt en laat de taart bijna helemaal afkoelen
Meringue-taart
Boccone dolce
Italië
Maak geklopt eiwit zoals voor meringues
Knip drie cirkels met een middenlijn van ongeveer 20 cm uit bakpapier en bestrijk die elk met een laag van het geklopte eiwit
Bak de platen zoals je meringues bakt
Smelt au bain Marie 100 gram bittere en 100 gram zoete chocolade, met drie soeplepels water
Laat koelen maar niet stollen
Klop drie koppen goede room redelijk stijf met wat schraapsel uit een vanillestokje
Ga dan door met kloppen, steeds een deel van in totaal drie soeplepels suiker toevoegend; klop de room zo stijf mogelijk
Snij twee kopjes aardbijen in schijfjes, werk er wat suiker door en zet in de koelkast
Snijd nog twee kopjes in schijfjes
Smeer de meringue-platen in met een heel dun laagje chocolade
Breng daarop een laagje slagroom aan van een kleine twee centimeter dik
Leg hierop de ongesuikerde aardbeienschijfjes
Leg de platen op elkaar en strijk de zijkant af met slagroom
Koel zeer goed
Pureer de gesuikerde aardbeien
Snij de taart in punten en serveer met de aardbeiensaus
Kersentaart, ongebakken
Bettelmann
Duitsland
Maak Maria-koekjes klein en meng met geschaafde amandelen
Ontpit kersen en blancheer ze kort in water met suiker
Vet een cakevorm in en vul laag om laag met koekjes en kersen
Giet er de tot stroperigheid ingekookte kookvloeistof over, leg een stuk bakpapier op de taart en zet daar een andere cakevorm gevuld met water op
Laat enkele uren in de koelkast staan
Serveer met slagroom
Whiskytaart
Roer vier eieren met 200 gram suiker smeuïg
Werk er naar smaak citroenrasp en whisky door, dan 120 gram losgeroerde boter, 300 gram patisseriebloem en de daarvoor benodigde hoeveelheid bakpoeder
Dat wil zeggen als je 10 gram bakpoeder nodig hebt, dan neem je 7 gram plus 5 gram backing soda, zoiets
Bak in een ingevette vorm in de oven een minuut of 45 op 180 graden
O ja!
Ik oefen momenteel met het laten van energie neutrale veganistische scheten
Dat valt nog niet mee!