Ik verzamelde wat notities in de loop der tijden
Geen geraspte kokos
Jumbo: drie soorten
Koolvis flikkert uit mekaar
Die van Aldi totaal niet
Voor de derde keer in 10 dagen geen knof
Dat Oberlander van AH is beter gebakken dan idem of dat Eifeler van Jumbo
Zie de platte bodem van AH
Echt vloerbrood
Jumbo: in een matje in de heteluchtoven gebakken
Dat kan je ook nog ergens anders aan zien
Vergelijk het baksel juist boven de bodem
AH: even gelijk als de rest
Jumbo: compacter dan de rest
Maar toch maar toch: dat van Jumbo smaakt veel voller...
Vleesfond
AH, Vleesfond: hoofdingrediënten water en varkensvet ("varkensgelatine"); 0,3% rundvlees
Jumbo: hoofdingrediënt runderbouillon getrokken van rundvlees en groenten
En dat heet dan ook Runderfond
En jawel! Ook nog 40% goedkoper!! (En 100% lekkerder...)
Je moet wel ergens ontsnapt zijn of je pilletjes niet hebben ingenomen als je bij AH gaat kopen, als je ook naar een Jumbo zou kunnen gaan....
"Albert Heijn, de meest duurzame supermarkt"
Hierboven denk je bruin papier te zien
Plastic, hoor
Wat ik laatst iemand hoorde zeggen, dat klopt wel
"Mooi spul verdwijnt er, en komt flauwekul voor in de plaats. En dat verkoopt niet en wordt vervangen door andere flauwekul"
Ja. Voor veel spul moet ik naar Jumbo
Grof zeezout, flageolets, kalfsfond, matze (ik bedoel geen matze crackers), Lemon curd (of was het de jelly?) en nog veel meer
Hieronder, dat verkochten ze in ene, in plaats van die mooie muskaatdruiven
Niet te vreten kleutersmaak
Het heet dan ook niet voor niets Cotton candy, suikerspin
Is ook weer verdwenen
Ze hebben ook wel mooi spul hoor, maar dat wordt steeds minder
Hieronder Pêche blanche, witte perzik
De eerste perziken die ze verkopen, en jammer genoeg niet langer dan 10 dagen
Pêche blanche heb je nodig als je de echte Pêche Melba maakt
Heb ik vorig jaar gedaan
Heerlijk...
Foto daaronder: ook lekker spul, maar wel weer wat minder lekker (en wel een stuk duurder natuurlijk) dan dat andere merk wat ze eerder hadden
(Niet alleen duurder, ook nog minder stuks per verpakking!)
Als je goed kijkt, dan merk je dat het bij AH altijd maar weer goedkoper en minder moet
Overal zie je verse kruiden in hersluitbare (duurdere) bakjes, behalve bij AH
O ja!
Zie mijn post over maccheroni en macaroni hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Ik sloeg er nog even The Geometry of Pasta op na
Daarin staat heel duidelijk wat het verschil is tussen die opgerolde deegflapjes (Maccheroni inferrati, om ijzer gerold, om een breinaald) en die echte buisjes
De eerste is verse pasta en de tweede komt uit de fabriek uit de machine, en is droog en gemaakt van durum tarwe
Zo'n geweldig diepzinnig is dat nou ook weer niet, maar het staat er toch maar, en elders lees je dat nooit
Het viel me trouwens weer op dat hun keuze van recepten bij bepaalde pasta's heel correct is, maar dat er in de recepten dwaasheden staan
Als je béchamel maakt dan moet je "maniakaal" roeren
Ik las er ook dat Jefferson uit Italië het recept voor Pasta al forno meebracht, en dat zich daaruit dat Mac `n cheese gebeuren heeft ontwikkeld
Met die vierkante plakjes "cheddar", aldaar American cheese genoemd