donderdag 11 juli 2019

Hamproeverij




We proefden ook andere hamachtige zaken


Maar nu eerst gewoon ham

Uhh spul wat niet lekker was laat ik weg



Bedford

(Zie steeds de foto erboven)

Een mooie fijne smaak

Heel mooi subtiel



Geulhemmer grotham

Stevig van smaak

Toch ook mooi van smaak

Gebalanceerd



Iberico

De allerbeste soort van Pata negra varken

Nooit bijvoeding, nooit in de stal

Helemaal in het wild

Eten eikeltjes van de steeneik

Een ongelofelijk aroma (en een ongelofelijke prijs)



Jambon de Savoye

Op een of andere manier stevig van smaak en toch ook fijn

Het is net alsof je dat van de kleur kunt afzien

Perfecte ontbijtham zeg maar
(Rauw, ik bedoel niet gebakken of zo!)



San Daniele

Als altijd

De zoetheid zelve

Als ie echt goed is dan komt er wat smaak subtiel bóven de zoetheid uit



Nu lomo

Neem de lendekoteletten aan mekaar nog, de haaskoteletten

Snij in ene al het vlees van de botten
Dan hou je een rol over

Dat verwerk je net zoals je rauwe ham maakt



Spaanse lomo

Dikwijls met paprikapoeder ingewreven

Ze maken het ook worstachtig met de varkenshaas
Zie Lomo embuchado hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

"Droog", positief bedoeld; droge smaak



Lonzino al vinsanto

Dat is hetzelfde maar dan uit Italië

Geen paprikapoeder, wel het vlees eerst een week in vinsanto, sjieke miswijn

Dit was de winnaar van de dag

God wat lekker...

Notig, fijn...
Nee; heel notig en heel fijn



Diversen



Filet d'Ardennes

Runderham

Sjieke smaak
Heel mooie vleessmaak

Dit is van de bovenbil

Binnenkort krijg ik Filet d'Anvers
Dat is van hetzelfde stuk als rosbief



Zolderspek

Daar kunnen we kort over zijn

Prachtig spek om zó te eten