vrijdag 19 juli 2019

Foodtube



Kip, asperges, peultjes



Nieuws!

Foodtube wordt betaal TV!

Nou, dat zal storm gaan lopen!

Hoepel en Hamersmaak willen cashen!


Moet je dit gezeur en gezeik van vandaag lezen

Vreemd genoeg is er in tien jaar Foodtube nooit een video over het bakken van pannenkoeken verschenen. 'Dat kan iedereen toch?' hoor ik je roepen, maar dat valt tegen. Pannenkoeken bakken is namelijk een veelgebruikte zoekterm bij Google.
Ik ging op bezoek bij Maroeska Metz. Zij is niet alleen kunstenaar, ontwerper en kookboek-auteur die op een haar na de Heel Holland Bakt finale won, maar via training en zelfstudie ook een pannenkoeken-expert. In een video van ruim tien minuten deelt ze haar kennis.
Nu kan ik mij voorstellen dat tien minuten over louter pannenkoeken misschien wat veel van het goede is, dus maakte ik ook een snelcursus waarin Maroeska je in een minuut of twee haar basic pannenkoekengeheimen vertelt.


God Gristus flikker op met je Maroeska...



Aspergebouillon maken van kontjes en schillen
Asperges erin koken
Kip erin koken (heerlijk!)


Maar pas op, er komt nog meer!

Zelfslachtende slagers zijn er bijna niet meer, maar zelfkokende beenhouwers des te meer. Ook daar heb je verschillende kwaliteiten in, maar bij slagerij Chateaubriand in Heemstede zit dat wel snor. Meesterslager Johan van Uden maakt er deze week een eigen creatie: steak à fromage. Gebakken varkensgehakt met spek eromheen.

"Biefstuk met kaas: gebakken varkensgehakt met spek eromheen"

God kolere waar is die culinaire apelul ontsnapt?



Hou je vast!

Mosselen in het pannetje is een Zeeuwse evergreen, maar het kan nòg lekkerder. In deze Foodtube-classic maakt D.P. Arkenbout van Brasserie De Vluchthaven in Bruinisse in de buitenlucht een heerlijke mosselmouclade.

"in de buitenlucht een heerlijke mosselmosselen"

Dat is allemaal van dat omhoog gevallen proletenvolk

Opgegroeid in een steuntrekkersgezin, links en rechts wat gehoord, en dan denken dat je verstand of -laat staan- stijl hebt...



Peultjes in de bouillon koken
(Na ze gesauteerd te hebben!)


Eerst krijgen we ene Andrès Delpeut (dus dan weet je het wel) die zwezerik op de BBQ legt (dat kan je verwachten met zo'n naam)

Die pannenkoekendoos zal ik u besparen, en dat spek wat kaas is ook maar


Die mosselmosselen nu

Zie de vuile haarboer hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)

"Bretons gerecht"
Gelul
Veel zuidelijker

Je zal Godverdomme maar wat moeten eten waar die griezel met z'n gore kop boven geeft gestaan...
Staat ie ook nog constant aan z'n korsten te krabben...
Boven die pan!
Gristus...
("Dan hoeft er geen zout meer in...")

Dat soort apelullen kom je enkel in Nederland tegen, verdomd

Dat mosselen uit de supermarkt minder zijn omdat ze "zes dagen hebben gelegen"
Hij krijgt het open aan, de super onder beschermde atmosfeer
Lul maar raak als je niks weet, en niks hoort of ziet omdat die haren ervoor hangen



Peultjes gekookt


Zie de haringkoning hier

"temperatuur temperatuur"

Die mensen wéten niks

Niks temperatuur!

Zuurstof, daar gaat het om!

(En met hogere temperatuur meer zuurstof effect natuurlijk)



Tronchetti in de bouillon koken


Ik spit door de Foodtubes, ik heb er nu zeven weggeflikkerd, allemaal totaal oninteressant
30 à 35 video's dus
En dat moet betaal TV worden?
Woehahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Zie tot slot ongelofelijke flauwekul

De tonijnpizza van Le Garage

Zie hier



Peultjes, kip en asperges wokken