(Foto's wel kip maar horen niet bij de tekst hoor)
Zie de eerste aflevering eergisteren, oftewel hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Artikelen uit de (op een na) internationale pers:
koken met kip
(Zie trouwens Koken met kip hier)
In de New York Times:
De simpelste gebraden kip
Olijfolie, p/z en verder niks
Oven op 260°
(Dat moet je maar kunnen...)
Olie binnen en buiten
P/z idem
(Ze knippen eerst het overtollige vet weg en doen daar nuks mee; op de eerste plaats knip je dat wat fijn en leg je naast de kip in de ovenschaal, zodat je meer vet hebt om te bedruipen; op de tweede plaats gooi je dat anders maar in de vriezer en als je genoeg hebt ga je het uitbakken; schmalz)
Borst omhoog, 15 minuten, oven op 175, tot de kerntemperatuur 70° is
Iets soortgelijks in de Frankfurter Allgemeine Zeitung
Geroosterde kip met gekarameliseerde wortel
Oven 160°
Ovenschotel, grof opgedeelde kip er plat inleggen (grote schotel dus)
Wortels, halve knofbollen, citroenschijven, takjes oregano
Olijfolie
Uurtje in de oven
Olie bewaren!
Eieren erin bakken, groente, kip...
BBQ kip
Recept uit het AD (= 24 Kitchen)
Recept van Marvin Mumu dus dan weet je het al
Inwrijven met Dry rub
We mogen niet weten wat daarin zit
Hij heeft het altijd in een kastje staan
"Niet mijn nachtkastje hoor, hihihihihi!"
Eerst met die Dry rub erop dichtschroeien
Zo te zien zit er paprikapoeder in, en dat is dan dus een erg slecht idee want dat verbrandt dan
Lakken met honing, basterdsuiker (bruine mag ik aannemen), ketjap, knof, mosterd en sherry
Het kán niet voorspelbaarder
El País
Kip negimaki
Dat is dus dit klassieke recept hier maar dan met kip
Daar met Flank steak, vang
Daar mag wel wat van dat Japanse pepermengsel over, togarashi
Maar goed, je moet die kipfilets dus tussen ook twee vellen folie platrollen
Zoals ze in dat Serious Eats recept die rolletjes marineren, zo marineren ze de lente-ui in dat Spaanse recept
En in plaats van dat ze die lente-ui blancheren, verwarmen ze de marinade met de lente-ui erin
En die Spanjaarden bakken die kiprolletjes in sesamolie
Nog eens de New York Times
Geroosterd gerookte kippendijen met paprika
Je mengt honing, citroensap, knof en boter met gerookt zoet en pikant paprikapoeder (dan kan je beter Pimentón agridulce nemen)
Kip inwrijven (dijen dus en mét bot)
Je grilt het op de BBQ en daarna wordt het gerookt met mot op de kolen en de deksel dicht
Serveer met muntblad erover en citroen ernaast
Op de San Fermines is er dit jaar wel eea gebeurd, maar je zag er nooit wat van
Tot vandaag
Zie de run hier
Zie de details hier
Dat soort dingen gebeuren altijd als een stier zich losmaakt van de groep
Daarnaast is het een bruine, die zijn het gevaarlijkst
En ze zijn van Miura; die zijn überhaupt gevaarlijk