Vandaag drie foto's van een van de mooiste dingen die ik dit jaar maakte
Garnalen Yentafo
Hierboven verse Lan zhou pasta
Zie hoe je dat maakt hier
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Zie het recept hier (ff scrollen)
(Alle links hier openen in een nieuw venster)
Zie het recept hier (ff scrollen)
Maar goed
Winderig Veendam
Pierre Wind
Die trad daar dus op (zo kan je het wel noemen) in de bibliotheek
Je wordt heel erg moe van het geschreeuw en het hysterisch gegiechel van die man
Meer iets voor huisvrouwen zoals die naar Paul de Leeuw kijken
Net Dario Fo, daar werd ik ook gek van
Het tweede deel van de avond was iets met streekgerechten en met insecten en zo, maar daarvoor moest je in de rij staan
Op tafel stukjes klef zoetig brood
Een cake die door een casinobrood geneukt is
Het thema was Culinaire Dwaasheid, zoals dat ook in een van de verstrekte boekjes staat (zie hieronder) en waar ik later op terug kom
De boekjes tgv Nederland Leest 2018, en die culi als onderwerp hebben
Ik kreeg er een van ene Jan Paul Schutten (Graaf Sandwich en andere etenswaardigheden)(dan weet je het al), en een geschreven door Broekbaard en andere culinaire kwakers (Je bent wat je leest)
Wind begon met te laten zien hoe je een appel met een boormachine schilt
Dat mislukte vier keer
"Ik schil niks meer"
Ook geen wortel, maar als je een goede smaak hebt dan schrap je wortel natuurlijk wel
Wel pompoen schillen volgens hem
Goh! Van die Volkskrant trutten mochten we vorige week in ene pompoen juist niet meer schillen...
Zo zie je maar, wat een zwatelaars het allemaal zijn
Groentekoffie maken
Koffie van poeder van gedroogde groente
(Bij alles wat hij deed viel er wat en mislukte er wat)
Groentekoffie van speculaaskruiden en spruitjespoeder...
Sap persen uit bloemkoolbladstengels...
Bloemkool raspen (dat is wel zó passé ondertussen...)
Na 20 minuten begon hij steeds amechtiger te hijgen
Moest steeds als grap gepresenteerde rustpauzes inlassen
En dat geslurp na elke 10 woorden...
En "dat" als "tot" uitspreken
"Bierworst heet zo omdat het lekker bij bier is", goh
"Broccoli in bier koken"
Zie dit blog acht jaar geleden...
Een snee witbrood platrollen en gebruiken als frietzak, goh
Bonbons met sprinkhaan
Visgraat anderhalf uur frituren op 120°
Maar wel lullen over het milieu, en "niks weggooien!"
Het enige interessante: de dehydrator
Die ga ik ook een kopen
Bouillonpoeder maken
En experimenteren met vlees en vis!
De foodprinter, dat gelul...
Dan kan je dus maar met één enkele smaak werken...
[Alhoewel, dacht ik later, je kan we een aardig motiefje een paar keer printen en dan hier en daar als ornamentje gebruiken]
Kwastjes bij het eten want "dan kan je een schilderij maken"...
Dit heeft allemaal niks met koken te maken maar met show
Net als dat kokkerellende nijlpaard Yvet Retteketet wat rivierkreeft uit de Amsterdamse grachten gaat vissen (vanuit tussen de drijvende drollen) en die gaat koken en eten ook nog
In het Veenkoloniaal Museum
Wat rommelig maar toch erg aardig