zaterdag 22 december 2018

Planning voor de feestdagen



Vandaag foto's van inkopen



De 24e tot en met de 26e liggen al vast


24

Pools ingemaakt eekhoorntjesbrood op toast
Petit Chablis

Kipspiesjes uit de frituur, in beslag gemaakt met Diebels Alt
Niersteiner Spätburgunder Rheinhessen 2014

Chocolademousse
Valencia moscatel



Dit is dus, zie trouwens het etiket, gingerbread
Gebruikte het bij stoofvlees!


25

Kaviaar, avocado, room
Laurent Perrier

Omelet met cantharellen gestoofd met marsala
Château Goutte d'Or Blaye 2014

Kersen-amarene roomijs
Malaga




26

Pastrami, Brabants rog
Touraine Bougrier

Runderstoofvlees met Lebkuchen
Château le Bourdieu 2012

Roomijs met morellen die drie jaar op wodka gestaan hebben
Armagnac



Ik dacht eerst Hé, Euroshopper is terug...


Wat hebben we verder in de planning?


Voorgerechten

Wildzwijnham
Platte oesters
Salame spianata calabrese
Zelfgerookte eendenborst
De kippenleverpâté uit Huisvrouwmonologen
Bresaola van Black Angus
Gerookte heilbot
Faux gras (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster)




Hoofdgerechten

Heilbot (verse dan dus; weet nog niet hoe)
Kreeft met oestsers, weet nog niet hoe
Coquilles, weet nog niet hoe

Confit de canard met zuurkool
Konijn met gedroogde pruimen en Leffe brun en pèkèt

Wagyu entrecôte met morilles en wintertruffel (met een Château Bel Air Gloria 2012)
Flammkuchen met spek en zoete ui

Gefrituurde eieren met oventomaten
Ovenschotel Tilsit, aardappelen en uien



Sukadelappen, gevacumeerd, twee weken in de koeling


Nagerechten

La Retorta (zie hier)

En verder ben ik nog helemaal niet, vrees ik

Daar ga ik morgen diep over nadenken...


Doehoei!