11 jaar bestaan we vandaag!!!!!!!!!!!!!!
11 jaar lang tegen de reet stampen van Yvet Retteketet (aka het Kokkerellende Nijlpaard), Jonas en de Walvis (aka Jonas Fluit en Vette Mossel), Smak, Hahabets, Vreugdeloos, Huivers, Hoepel, Otto Kleynejan, Kleuter Woutwijk, Hamersmaak, Broekbaard, Boesje, Sjaak Haarmuis, Oudmuis, Flipper, Schilfer, Van Westerkwaken, Tracheotomie, Meneer Watkletstons, Verspillen, Klootweg en Van Urmen
Mooiste voorgerecht van dit jaar
Klassieke Fondue parmesan
Zie hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Boter, sjalot, knof
Roux
Melk, Chablis; de saus dik houden
Eigeel (bewaar het wit voor het paneren), parmezaan, zoete emmentaler (2 op 1)...
Nootmuskaat, p/z, Worcestershire
Koelen
Vormen, paneren, frituren
Serveer met gefrituurde krulpeterselie en met citroen en met wat stokbrood
Mooiste hoofdgerecht van dit jaar
Chausson met gerookte brie en pruimtomaten
Zie hier
Stook de oven heet met een steengrilsteen erin
Redelijk wat olijfolie, ui, knof, pepertje, peterselie...
Snij de Brie en de tomaat
Leg zo'n AH pizzabodem ("Dun en rond") op het bijgaande bakpapier op een plank
Beleg het midden (wat meer dan 1/3 van de doorsnee) met plakken tomaat
Daarop die olijfolie met die ui etc.
Vouw de rest van het deeg er mooi overheen
Bak op de steen
Mooiste nagerecht van dit jaar
Was patisserie
Mincemeat pie
Zie hier
Mincemeat ga je niet zelf maken, dat koop je in de Engelse winkel
Gebruik enkel en alleen Mincemeat met reuzel erdoor
Zowel het deeg zoals hieronder, als 500 à 600 gram Mincemeat is voldoende voor 12 stuks
Mincemeat naar smaak oppeppen met niet te grof gebroken walnoten, appelstukjes, bruine suiker, bruine rum, citroensap
375 patisseriebloem en 260 koude boter (in blokjes) in de machine op het plastic sikkelmes
125 gele basterdsuiker erdoor
Het moet rul worden
Een ei erdoor
Kneden met de hand; niet té
Folie, koel
Op 4 mm gerold en op 10 cm uitgestoken, in 8 cm vette muffin vormen
Wat Mincemeat
Wat geklopt ei over het randje
Op 7(!) cm uitgestoken deksel erop en uitdrukkend vastplakken
Ei erover, wat grove kristalsuiker, en er een gaatje in prikken
220°, 15 minuten
Koel in de oven
Je kan ze, eerst wat draaiend, makkelijk uit de vorm krijgen
Poedersuiker
Kleine cadeautjes voor kindertjes