Hierboven Russische charcuterie
Niet gekookt, wel gegeten
Knoflookspek, linksonder is pastirma (pastrami)
3e Armeens gedroogd rundvlees
Kippendijen in Chinese rode wijn
Die wijn bij de betere toko
Chefoo; kost geen ruk
NB Druivenwijn, geen rijstwijn
Stukken kip, rode wijn tot bijna onder
Redelijk wat Dark soy
Sambal peteh en gembersiroop
Proef
Marineer enkele uren, regelmatig draaiend
Snel aan de kook met deksel
Zonder deksel kort laten garen
Afgieten
Kan koud en warm
Foto's steeds onder het recept
Vanillevla
Een liter volle melk langzaam aan de kook laten komen met een gesplitst en uitgeschraapt vanillestokje
Een tijdje laten sudderen
Vier dooiers opkloppen met 80 gram fijne kristalsuiker, 40 maizena en wat zout
Stokjes uit de melk
Wat van de melk door het eimengsel (goed kloppen!)
Goed kloppend de rest van de melk erdoor
Terug in de melkpan
Op middelhoog vuur op een vlamverdeler roerend laten dikken
In een kom, afdekken met folie, koelen, koeling
Hieronder: met Rote Grütze
Morellen-amareneijs
Kersen "op zware siroop" afgieten en vocht opvangen
(Kersen op siroop, kersenjam: dat alles wordt van morellen gemaakt; als het van gewone kersen wordt gemaakt dan staat er "Zwarte kersen" op)
Goed omhusselen en zelfs wat uitknijpen
Amarenekersen afgieten, sap opvangen
350 gram ervan mengen met 150 amarenekersen, en die in vieren gesneden
150 cc sap erbij, 50 van de amarene en 200 fijne kristalsuiker
Mengen en proeven; moet goed zoet zijn
Koelen, en ook het element van de ijsmachine
IJs draaien, tegen het eind iets citroensap erbij
Hieronder: ik deed teveel in de machine, het moest nog navriezen waarbij je elk half uur omroert, vergat dat na de eerste keer, maar het ijs was perfect de volgende dag
Walnotenbrood
Het ziet er uit als cake, je maakt het als cake, maar het smaakt naar notenbrood
Erg lekker met wat zoets erop
(Je kan natuurlijk ook meer zoet in het deeg werken)
175 gram walnotenmeel doorkneden met 50 gram gezouten boter
Erdoor werken 10 gram bakpoeder, 5 gram baksoda, 4 eieren, 50 cc room, een scheut stroop, een half citroensap
Goed opwerken (keukenmachine)
45 minuten op 160°
Keuren met een prikker
Hieronder: niet slecht gerezen maar teveel voor een normale cakevorm
Mandarijnenjam
Ik maakte jam van enkel verse mandarijnen, met geleisuiker (500 fruit op 200 suiker)
Dat was wat bitter (vond ik niet maar anderen wel)
Herdeed het met 50/50 verse mandarijnen en uit blik
Iets citroensap erdoor
Uitstekend