Mango-kersenijs
Het bekende verhaal
Fruit uit blik of pot (Aldi!), en iedereen laaiend enthousiast
500 gram fruit, 200 cc lekvloeistof ("zware siroop"), 200 cc room
Wat prakken en mengen
Proeven (van het complete mengsel); het moet goed zoet zijn
Zoet genoeg: opnieuw proeven en denken Citroensap?
Koelen
IJs draaien
Mooi brood met ei en kaas en tomaat
Dat eet ik 's middags dikwijls de laatste tijd
(Uhh, het is al weer over trouwens)
Zuurdesembrood roosteren
Olijfolie, tomaat...
Ei ernaast breken
Plak kaas erover
Deksel, en vuur laag
Variaties
Ansjovispasta op het brood, en witte peper op het gerecht
Marmite op het brood, en witte peper op het gerecht
Pikante salsa op het brood en zout malen over het gerecht
Et c. e.d.
Opleukpizza
Margherita in de vriezer
De winkels van de Superunie (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) hebben prima goedkope
En dan heb ik liggen:
* een blikje champignons
* kleine salami'tjes (soort van bierworstjes)
* blikje ansjovis
* blikje sardien
* droge zwarte olijven
* pepertjes in een potje
* et c. et c...
Bief als ceviche
Dat las ik bij die Hilske Verspillen
Ceviche: vis in limoensap leggen
Breekt de tertiaire celstructuur af, en dat effect is hetzelfde als koken
Idee leek me wel wat
Ik deed het met dunne lapjes tournedos
Maar helaas
Vlees is te weinig beïnvloedbaar, te vast voor dat sap
Forget it
Pretentieuze flauwekul
Net zoals die hele Volkskrant trouwens