donderdag 6 december 2018

Gekookt




Mango-kersenijs


Het bekende verhaal
Fruit uit blik of pot (Aldi!), en iedereen laaiend enthousiast

500 gram fruit, 200 cc lekvloeistof ("zware siroop"), 200 cc room

Wat prakken en mengen

Proeven (van het complete mengsel); het moet goed zoet zijn
Zoet genoeg: opnieuw proeven en denken Citroensap?

Koelen

IJs draaien




Mooi brood met ei en kaas en tomaat

Dat eet ik 's middags dikwijls de laatste tijd
(Uhh, het is al weer over trouwens)

Zuurdesembrood roosteren

Olijfolie, tomaat...
Ei ernaast breken
Plak kaas erover
Deksel, en vuur laag



Variaties


Ansjovispasta op het brood, en witte peper op het gerecht

Marmite op het brood, en witte peper op het gerecht

Pikante salsa op het brood en zout malen over het gerecht

Et c. e.d.




Opleukpizza


Margherita in de vriezer

De winkels van de Superunie (zie hier; alle links hier openen in een nieuw venster) hebben prima goedkope

En dan heb ik liggen:
* een blikje champignons
* kleine salami'tjes (soort van bierworstjes)
* blikje ansjovis
* blikje sardien
* droge zwarte olijven
* pepertjes in een potje
* et c. et c...



Bief als ceviche

Dat las ik bij die Hilske Verspillen


Ceviche: vis in limoensap leggen
Breekt de tertiaire celstructuur af, en dat effect is hetzelfde als koken

Idee leek me wel wat

Ik deed het met dunne lapjes tournedos

Maar helaas
Vlees is te weinig beïnvloedbaar, te vast voor dat sap
Forget it

Pretentieuze flauwekul
Net zoals die hele Volkskrant trouwens