Nou, op vijf keer maakte ik twee keer witte bonen in tomatensaus (wel zelf gemaakt natuurlijk) en twee keer at ik flageolets en beide keren met courget...
Maar ja, zo kan je wel goed vergelijken...
Flageolets
Met roerei en met courget (dus)
Hier bakte ik de courget eerst, in het tweede gerecht verwerkte ik het rauw
Alle twee lekker
Courgetschijven droogdeppen en door bloem halen
Flink boter, courget...
Draaien...
Uit de pan
Wel goed hoog vuur want anders slurpt de courget alle boter op
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Blik flageolets erbij plus het vocht...
Courget in stukken erbij...
Proef op p/z
Het roerei heb ik gemaakt met wat yoghurt erdoor en shiso
Erg lekker ook
Witte bonen
Tomatensaus, ananas en knakworst
Zie de publicatie ervan in NRC hier (alle links hier openen in een nieuw venster)
Shit, ik sta er precies boven die glotsogen...
Witte bonen weken en koken
Ik gebruikte Walcherse Rona
Tomatensaus maken
Verse knak (Aldi) koken
Ananasblok (stukjes) lekken en het vocht opvangen
Olijfolie, ui, knof, vers gebroken komijn- en korianderzaad...
Rode wijn en groene kruiden...
Op smaak met gemalen chipotle
Bonen erin warmen...
Knak stukjes...
Ananas...
Flageolets
Met gekookt ei en courget
Eieren hard koken, schrikken (foto van Joel Broekbaard laten zien), pellen
Olijfolie, ui, knof, grove zwarte peper...
Witte wijn, ansjovispasta...
(Erg mooi effect!)
Proef
Flageolets erin warmen zonder de vloeistof
Blokjes rauwe courget en meteen ook stukjes ei erin warmen
De courget echt kort!
Soissons
Met chorizo en paprika
Soissons: Franse grote witte bonen
In Griekenland vind je ze ook
Zie hier
Ik had nog een blik staan
Chorizostukjes iets uitbakken in olijfolie, en uit de pan
Sauteer er stukjes groene paprika kort in, en uit de pan
Ui, knof, gedroogd pepertje...
Witte wijn en kippenbouillon in de pan en inkoken met wat Worcestershire en wat pipiche (of anders maar ietsje korianderblad; pipiche geeft een vergelijkbare smaak maar minder korianderig en met een mooi bittertje)...
Bonen erin warmen...
Chorizo...
Paprika...
Witte bonen
Tomatensaus, paprika, oude Goudse
Olijfolie, paprika, uit de pan
Spekjes...
Ui, knof, pikant paprikapoeder (niet gerookt), peterselie...
Witte bonen erbij (ik gebruikte Coco, heel kleine witte) en tomatensaus en rode wijn, en ik gebruikte wéér pipiche
Oude Goudse erover raspen en laten smelten (op een warmhoudplaatje en onder een deksel)
Smelten, niet gratineren dus
Foto kwijt
Vandaag is het Maria Onbevlekte Ontvangenis
Er wordt veelal gedacht dat ze Jezus onbevlekt ontving
Nee, zij zelf werd onbevlekt ontvangen na virtueel neuken met een duif, althans de Heilige Geest dan dus
In Spanje had ik een rekening bij de Stichting Kist van Sparen van de Onbevlekte van Aragón
Tegenwoordig heet het Iberkist Bank
Dat is toch minder...