Feestdagen
Dag 1
We begonnen met Valencia prik, zie boven
Wat zoetig, maar vreemd! In de koeling gelaten, en de volgende dag prima te drinken
Pastirma
Zie hieronder
Pastrami op z'n Russisch
Konijn
Geflambeerd met peket (Waalse jenever) na aanbraden in boter; uit de pan
Ui, knof, peterselie, grove zwarte peper...
Kalfsfond, Leffe brun, laurier, gedroogde pruimen...
Een uur en een kwartier
De saus van het konijn proeven op p/z en op smaak brengen met scherpe mosterd (liefst Waalse Bister, of anders maar Luxemburgse moschterd of Gentse Tierenteyn; je doet je werk goed of je doet het niet goed)
Gegeten met goed echt vloerbrood stok
Wijn erbij: Vereinte Winzer Horitschon Blaufrankisch
Roomijs met wodka kersen
Ik had zwarte kersen op wodka gezet, heerlijke drank werd dat, kersen bleven heel mooi stevig en hebben bij veel nagerechten gediend!
Dag 2
We begonnen met Touraine sauvignon van Hema
Zoetige troep
Meteen overgeschakeld op prima idem van AH (niet die ene die ze laatst in de aanbieding hadden, maar die ze altijd hebben)
Nee! We hadden eerst een ijskoud glaasje Sanddorngeist!
Eau de vie van duindoorn
Mini venkel en mini prei
Jumbo
De preitjes: het groen weg, het lichtgroen eraf en gespleten in kippenbouillon met een paar schijfjes gedroogde wintertruffel
Lang laten sudderen
Prei eruit, witte delen prei erin en heel lang sudderen
Eruit en mini venkeltjes erin stoven
Serveren met mooie mayo
Omelet met cantharellen
Wijn erbij: St Pères Costières de Nîmes (jumbo)
Heel redelijk ondanks dat het vrij goedkoop was
Boter, sjalot, peterselie, knof...
Grof gemalen zwarte peper...
Cantharellen erbij en blijven omscheppen op hoog vuur
Room, inkoken (heel snel) en afmaken met marsala en p/z
Rijst koken (basmati)
Omelet baveuse maken met p/z, room en Worcestershire
Vullen met de paddo's
Talegio met amarene kersen
Nou, dat is simpel
Talegio (of scherpe gorgonzola of pecorino) met amarenekersen dus
Die kersen hebben ze regelmatig en van uitstekende kwaliteit bij Aldi
Je kan er ook zeer fraai roomijs mee maken
Met mango!